Johnny Gold is er stil van: 'Houdoe Heee' is grootste carnavalskraker van 2015 bij Kies je Kraker 33

13 februari 2015 om 16:41
nl
Brabanders stemden dit jaar weer massaal op Johnny Gold in de carnavalsverkiezing ‘Kies je Kraker 33’. In een razend spannende strijd kreeg zijn nummer 'Houdoe Heee' van de Omroep Brabant-luisteraars de meeste stemmen.
Geschreven door

Johnny Gold kreeg de 'Kies je Kraker'-lijst al in handen, maar wist nog niet dat hij had gewonnen. Normaal geeft de winnaar van vorig jaar de lijst door aan de nieuwe winnaar. Dus toen de presentator vertelde dat hij de prijs zelf mocht houden kwam er alleen een "Uuhm.." als reactie.
Het was dus heel even stil. Maar daarna begon hij direct met een knallend optreden van dé carnavalskraker van 2015.
Presentator Jordy Graat maakte de winnaar vrijdagmiddag bekend tijdens 3 Uurkes Vurraf. Johnny Gold, die eigenlijk Kees Verlee heet, mocht opnieuw de beker in ontvangst nemen, nadat hij vorig jaar met ‘Lalluh’ de Kies je Kraker 33 won.
Dertienduizend stemmenMaar meer dan 13.000 Brabanders brachten de afgelopen twee weken hun stem uit. De stembus sloot donderdagavond waarna vijf carnavalskrakers overbleven in de strijd om de titel: Johnny Gold, De Verbrasband, Ferry van de Zaande& Veul Gère, Dorini’s en PartyFriex. Alle 33 nummers kwamen in aflopende volgorde voorbij tijdens de radioshow Kies je Kraker 33. Bekijk de complete uitslag op omroepbrabant.nl/kiesjekraker.
Voor meer informatie over het mooiste feest van Brabant, neem je een kijkje op onze themapagina: omroepbrabant.nl/carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.