'Randstad-NOS' snapt niet waar carnaval over gaat, vindt Kamerlid Madeleine van Toorenburg

17 februari 2015 om 10:44 • Aangepast 21 november 2020 om 20:01
nl
Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen vindt het 'totaal onbegrijpelijk' dat de NOS zo weinig met carnaval doet. Ze vindt dat de landelijke omroep geen 'Randstad-NOS' moet zijn en wil een gesprek met de omroepbazen.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat zei ze dinsdagochtend in de radio-uitzending van Omroep Brabant. De CDA-politicus begrijpt niet waarom de NOS carnaval de laatste dagen links laat liggen, terwijl het Journaal wel items laat zien over een bultrug die terug zwemt naar zee en parende uiltjes.
"Dat vind ik totaal onbegrijpelijk. Dat ze niet doorhebben dat carnaval zo'n belangrijk deel van Nederland in een belangrijk cultureel feest verbindt", reageerde ze verbaasd.
Geen registraties optochtenDe NOS zendt dit jaar geen registraties van carnaval in Brabant en Limburg meer uit. Naar verluidt het gevolg van bezuinigingen en een gebrek aan uitzendtijd. Van Toorenburg: "Dan snap je niet wat er aan de gang is in het zuiden."

Wachten op privacy instellingen...

Van Toorenburg viert zelf graag carnaval. "Het beeld is altijd alsof mensen alleen aan het zuipen en schreeuwen zijn. Maar als je je een beetje verdiept in carnaval, zie je die talloze verenigingen bij de intocht en de optocht. Ik denk dat we het gesprek moeten aangaan."
Iedere dag carnaval is 'beetje te veel van het goede'De NOS zegt in een reactie dat de redactie ondanks de bezuinigingen in principe elk onderwerp aan bod kan laten komen in het Journaal, dus ook het carnaval.
Om iedere dag iets met carnaval te doen, zou ‘een beetje te veel van het goede zijn en al snel een gevoel van herhaling geven’. Dat vindt hoofdredacteur Marcel Gelauff, die in een schriftelijke reactie laat weten het oneens te zijn met Van Toorenburg.
'Niet iedereen tevreden'“Mevrouw Van Toorenburg vindt carnaval belangrijk, maar andere mensen juist hele andere onderwerpen. Met een miljoenenpubliek kom je dan al snel tot keuzes waar niet iedereen altijd tevreden over is.”
Omroep Brabant staat net als voorgaande jaren uitgebreid stil bij carnaval. Volg onze radio- en televisieuitzendingen en lees onze berichten op onze themapagina: www.omroepbrabant.nl/carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.