Vastenavendoptocht in Bergen op Zoom: 'Dèèr emme vor deurgeleerd' - FOTO'S

18 februari 2015 om 00:25 • Aangepast 21 november 2020 om 19:59
nl
Carnavalsdinsdag bracht dit jaar weer de Vastenavendoptocht van Krabbegat (Bergen op Zoom). Een stoet van meer dan zestig indrukwekkende creaties van wagens, individuelen, dweilorkesten en loopgroepen. Een fotoreportage.
Profielfoto van
Geschreven door

De optocht trok veel bekijks, talloze toeschouwers bekeken de optocht vanaf de zijlijn. Het weer zat mee. Na een grauw begin van de dag verscheen rond het middaguur de zon.
Ode aan vuilnismannenHet thema dit jaar was 'Dèèr emme vor deurgeleerd'. Onze fotograaf was erbij en maakte een fotoserie, deze kun je bekijken op onze Flickr-fotopagina.
B.C. de Waterstraot bracht in de categorie 'Wages A' een ode aan de vuilnismannen en sleepte de eerste prijs binnen. De tweede prijs ging naar B.C. De Krabbekweekers, deze club maakte een wagen over Vincent van Gogh. CV 't Vagevuur liet 'een dolle bull' zien, ze denderden als stieren over de Grote Markt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Carnaval herbeleven?Maar er viel veel meer te zien tijdens deze laatste carnavalsdag, hier vind je dan ook de uitslag van de complete optocht in Krabbegat. In ons Fijnfisjenie Café werd ook een samenvatting uitgezonden van de optocht, deze kun je hier bekijken.
Omroep Brabant was nauw betrokken bij al het feestgedruis van de afgelopen dagen. Op de speciale carnavalssite kun je alles nog eens terugkijken: www.omroepbrabant.nl/carnaval.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.