Spanning stijgt: wie bakt Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje? 'Steeds mooier, steeds lekkerder'

2 maart 2015 om 09:22 • Aangepast 25 april 2020 om 00:23
Omroep Brabant
Archieffoto
Omroep Brabant
Ook de broodjes van keurslagerij Antonis uit Veldhoven werden afgeleverd
Omroep Brabant
Bakker Jürgen van Dongen zit nu in de jury
Omroep Brabant
De winnaar krijgt altijd extra klanten in de winkel
Omroep Brabant
Enthousiasme bij medewerkers van de Deurnese bakkerij Jacobs
1/5 Archieffoto
Een lekkere bite en goede kruiden. Een beetje scherp, maar niet te scherp. Gebalanceerd deeg, maar vooral: het smaakt naar meer! Dat is volgens deelneemster Aniek Mulders de omschrijving van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.
Geschreven door

Dinsdagochtend is de voorronde voor thuisbakkers bij Omroep Brabant. Aniek Mulders doet voor de eerste keer mee en begint maandag al met de voorbereidingen.
PassieMulders bakt worstenbroodjes sinds anderhalf jaar. "Ik heb er langzaam een passie voor ontwikkeld. Een worstenbroodje is elke keer anders. Ik wil ze steeds mooier en steeds lekkerder."
Eeuwige roemWat voor de thuisbakkers geldt, geldt ook voor de bakkers en slagers. Iedereen doet zijn best om het broodje te verbeteren. Want een winnaar kan een hogere omzet verwachten, zo blijkt uit voorgaande wedstrijden.
Leuk is dat ook de oud-thuisbakker Ton Donders weer meedoet. In 2011 won hij bij de thuisbakkers en nu heeft hij een eigen zaak. "Ik hoop ook dit jaar weer in de prijzen te vallen", zegt de bakker. "Dat is niet alléén goed voor mijn ontwikkeling, maar ook voor de omzet van de zaak en de eeuwige roem", zo zegt Donders.
Vol enthousiasmeMaandag gingen de bakkers en slagers vol enthousiasme aan de slag. Om vier uur waren ze al in de bakkerij te vinden. En klokslag tien uur stonden de eerste bakkers bij Omroep Brabant binnen. Ze werden ontvangen door presentatrice Betty van den Oetelaar. Op 25 maart weten we wie de beste broodjes heeft gebakken.
De prijs wordt uitgereikt door Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven. In het verleden was Jürgen van Dongen uit Terheijden de beste bakker van het Brabantse worstenbroodje. Hij won maar liefst vier keer en is daarmee uitgesloten van deelname. Maar hij is toch van de partij, want hij zit nu in de jury.
'Heel veel leren'Omroep Brabant gaat dit jaar dus weer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Naast bakkers en slagers kunnen, net als vorig jaar, ook thuisbakkers en leerlingen meedoen. Debutant Mulders verwacht niets van haar deelname: "Ik wil vooral heel veel leren."[Tweet:body:https://twitter.com/GeertvdKamp/status/572432706711248896]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...