Selfiesticks op Paaspop worden niet afgepakt: ‘Ik mocht gewoon doorlopen’ - Omroep Brabant

Selfiesticks op Paaspop worden niet afgepakt: ‘Ik mocht gewoon doorlopen’

3 april 2015 om 23:27
nl
Officieel is het verboden om tijdens Paaspop een selfiestick te gebruiken, maar vrijdag blijken er genoeg mensen te zijn die de populaire verlengstok hebben meegenomen. Een jongedame loopt met een grote grijns op haar gezicht rond met een selfiestick in haar handen. “Ik heb hem lekker toch”, lacht ze.
Geschreven door

LEES OOK: Paaspop 2015 in alle hevigheid losgebarsten: Di-Rect en Bade zorgen voor spetterende start
Niet veiligVolgens de organisatie van Paaspop is het gebruiken van een selfiestick niet veilig voor de bezoekers. "Verder is het niet fijn als je naar een concert kijkt en mensen voor je steeds met zo'n grote stok bezig zijn. Dat leidt enorm af”, vertelde woordvoerder Ron de Laat aan Omroep Brabant.
[YouTube:body:https://youtu.be/Hl-zbVufW2E]
Veel festivalbezoekers trekken zich weinig aan van de nieuwe regel. Zo ook een deel van de beveiliging. “Ik liet mijn tas zien waarin de selfiestick zat. Ik mocht gewoon doorlopen. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee”, vertelt de bezoekster.
LEES OOK: 'Dit avontuur vergeten we nooit meer', hardrockband Vanderbuyst neemt afscheid op Paaspop
Een selfiestick is een grote metalen stok waar je je smartphone aan vast kan maken. Op die manier kun je foto’s van jezelf maken zonder daarvoor anderen in te schakelen. “Als je daar mee gaat zwaaien kan je gemakkelijk iemand raken. Dat is niet fijn voor omstanders”, aldus Paaspop.
De organisatie waarschuwde vooraf dat de bezoekers bij de ingang worden gecontroleerd op selfiesticks. Als mensen toch een selfiestick gebruiken op het festivalterrein, zal deze ‘in beslag worden genomen’.
Paaspop op Omroep BrabantOp de themasite omroepbrabant.nl/paaspop vind je voor en tijdens het festival het laatste nieuws, foto's en videomateriaal. Maar ook via Brabant Nieuws op TV en Omroep Brabant Radio blijf je tijdens het Paasweekend op de hoogte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.