'Ze vergeten steeds ons te bedanken', wagenbouwersgroep Brabantsedag een klein beetje boos

2 september 2015 om 13:57
nl
Een blinde vlek? De hectiek van de dag? Niemand snapt waarom de bouwers van Ietskes Schif telkens worden vergeten bij de slotceremonie van de Brabantsedag in Heeze. De afgelopen zes jaar is het maar liefst vijf keer gebeurd dat de groep niet is bedankt tijdens de ceremonie op zondagavond. Tot grote frustratie van de groep zelf.
Geschreven door

"Ook toen we de Brabantsedag wonnen, zijn we vergeten," zegt voorzitter Johan van Heeswijk van Ietskes Schif. Hij heeft nu een gepeperde mail gestuurd naar het bestuur van de cultuurhistorische optocht. Maar het was eigenlijk niet de bedoeling dat de mail zo in de publiciteit zou komen. Want het is een beetje een storm in een glas water, vindt iedereen.
'Ondergewaardeerd'De mail is namens 'alle leden van de ondergewaardeerde wagenbouwersgroep' geschreven. De bouwers zijn gefrustreerd en snappen niet waarom uitgerekend zij bijna elk jaar worden vergeten. "Het komt door de spanning van de dag denk ik", zegt Van Heeswijk.
Inmiddels is hij in gesprek met de nieuwe voorzitter van het bestuur, Boukje van Ettro. "We praten nu over hoe we dit in de toekomst moeten voorkomen. Vorig jaar ging het ook goed, maar dit jaar zijn we dus weer niet genoemd," zegt Van Heeswijk.
'Niet met opzet'Voorzitter Boukje van Ettro van de Brabantsedag betreurt de hele gang van zaken. "Het gebeurt echt niet met opzet. In de hectiek van de dag kan dat zo gaan. Er zit frustratie bij de groep en nu moet de kou uit de lucht worden genomen."
Iedereen bij de Brabantsedag is er nu in ieder geval op gebrand dat Ietskes Schif nooit meer wordt vergeten. Volgend jaar staat de groep vast met dikke neonletters op het bedanklijstje. Met zes uitroeptekens erachter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.