Geen frisdrank, ranja of chocomelk maar water op het schoolplein in Roosendaal

ROOSENDAAL - Op het schoolplein van basisschool De Vlindertuin staat het eerste 'watertappunt' van Roosendaal. Watertappunten benadrukken de acties voor een gezonde school en een watercampagne.
De realisatie van zo'n watertappunt in de wijk Kalsdonk is mogelijk door initiatieven vanuit Sportservice Noord-Brabant en basisschool De Vlindertuin. Armin Floren is directeur van de school. "Water is zo lekker! Het is ook veel gezonder. Wij willen een gezonde school zijn, dus hebben we een waterkraan op het plein gezet".Ongezond
Kinderen drinken tegenwoordig steeds meer energydrinks en frisdrank. Dit is niet alleen een ongezonde trend, het zorgt ook voor een hoop afval. "Ik drink wel eens iets ongezonds maar ook heel vaak water", zegt een kind dat met een bal aan het spelen is.

Om kinderen (en volwassenen) te stimuleren gezond kraanwater te drinken in plaats van frisdrank en om zwerfvuil te voorkomen, heeft de school begin dit jaar besloten dat er op school alleen nog maar water gedronken mag worden.