Honderden zombies belagen trimmers tijdens Zombierush in bossen Soerendonk [FOTO'S]

31 oktober 2015 om 21:20
nl
Honderden zombies namen zaterdag het bos over tijdens de Zombierush in Soerendonk. De hardlopers die het aandurfden, lieten zich belagen door allerlei rondwarende monsters en spoken. Omroep Brabant was erbij en legde al deze engerds vast.
Geschreven door

Tijdens dit Halloween-weekend was het stralend weer. Maar wie zaterdag dacht rustig door bosgebied De Vloeten in Soerendonk te kunnen wandelen, kwam bedrogen uit. Gillende hardlopers en achtervolgende griezels kon je niet ontwijken.
In totaal deden zo'n 850 tot 900 mensen mee aan de Zombierush. De een als hardloper, de ander als zombie en een aantal deelnemers combineerde deze twee dingen. De hardlopers konden kiezen uit een afstand van vijf of tien kilometer. Het bleef echter niet bij hardlopen. Tijdens Zombierush kwamen deelnemers ook obstakels tegen, in de vorm van diepe graven, spookhuizen en hekwerken. Onze fotograaf was erbij, check hier de fotoreportage.
[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157660185232870/]
Iedere hardloper kreeg drie rode vlaggetjes. De zombies moesten deze vlaggetjes zien te veroveren. Zombierush mondde zo uit in één groot gezellig spel, waar de deelnemers volledig in opgingen. Een soort tikkertje maar dan met heel veel deelnemers en veel gekker.[tweet:body:https://twitter.com/renovanderlooij/status/660486807440777217]
Het idee voor de Zombierush is over komen waaien uit Amerika, vertelt mede-organisator Ludo Neeskens uit Budel. "In Amerika is de Zombierush echt een groot succes. Daar doen vaak duizenden mensen aan mee. Onder de deelnemers in Soerendonk waren heel veel verschillende nationaliteiten: Engelsen, Duitsers, Belgen en zelfs Mexicanen."
Als de avond valt, wordt het stil in de bossen van Soerendonk. Alleen de grote groep vrijwilligers (95 mensen) is nog in touw om alles op te ruimen. Althans, zo lijkt het...[youtube:body:https://youtu.be/x8tTSRyKC_M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.