Rechter maakt pijnlijke blunder in zaak Juliette Bouhof

1 december 2015 om 12:01
nl
Het hof in Den Bosch heeft dinsdagochtend een pijnlijke blunder gemaakt in de zaak van Juliette Bouhof. Tijdens de zogenoemde pro forma-zitting wilde de rechter vaststellen wie de benadeelde partijen waren die in de zaal aanwezig waren. Nadat de rechter de moeder van Juliette noemde, noemde hij vervolgens ook de initialen van de omgebrachte Juliette.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Een bijzonder pijnlijk moment. De zaak gaat immers over de omgebrachte Juliette. Volgens de familie was het niet de eerste keer dat dit gebeurde. Het moment wekte dan ook de nodige wrevel. De rechter verontschuldigde zich dinsdag meteen.
De niet-inhoudelijke zitting in de zaak van Juliette was bedoeld om de stand van zaken van het onderzoek vast te stellen. Het hof wacht nog op een onderzoek van de patholoog. Pas als dat er is, kan de zaak in hoger beroep inhoudelijk behandeld worden.
Negen jaarKoen B. werd door de rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel voor het doden van het meisje. Net als Koen B. ging ook justitie in beroep tegen die straf. De officier van justitie eiste twaalf jaar cel en vindt de negen jaar te weinig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.