Alice van der Plas

Alice van der Plas

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als

Regioverslaggever regio Helmond, Asten, Cranendonck, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen en Someren

Waarom Omroep Brabant?

Je blijft perfect op de hoogte van alles wat in jouw directe omgeving gebeurt. En dat gebeurt razendsnel.

Contact

Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected]

Artikelen van Alice van der Plas

Een koninklijke blunder: hoe de president van Amerika zijn klokje niet kreeg

Een indrukwekkend podium, een legertje aan persfotografen en televisiecamera's, een publiek van duizenden mensen en de president van de Verenigde Staten van Amerika die staat te wachten. Niet het moment voor een blunder. Toch is het koningin Juliana in 1952 overkomen. Ze vergat een klokje mee te nemen voor de Amerikaanse president Harry Truman. Het klokje, dat pas vorig jaar werd teruggevonden, is nu te zien in museum Klok & Peel in Asten.

Koningin Juliana met president Truman op het podium (Foto: Museum Klok en Peel)

De Peel is weken na brand nog steeds gevaarlijk door koolmonoxide en oplaaiend vuur

Boswachter Lieke Verhoeven heeft een apparaatje op haar jas gespeld voor een bezoek aan een rokende en smeulende Liesselse Peel. "Dit is een CO-meter", vertelt ze. "Op sommige plekken kun je nog ongemerkt teveel koolmonoxide inademen." Kortom: het is nog steeds geen goed idee om zomaar te gaan zwerven over de Peel of het maanlandschap te komen bekijken. Hoe verleidelijk ook, want het is wel indrukwekkend om het verkoolde gebied te zien.

Weken na de brand rookt en smeult het nog steeds op de Peel (Foto: Alice van der Plas)