Zeven overnamekandidaten voor failliete Zorghuisgroep in Deurne - Omroep Brabant

Zeven overnamekandidaten voor failliete Zorghuisgroep in Deurne

13 januari 2016 om 17:55
nl
Er hebben zich zeven overnamekandidaten gemeld voor de failliete Zorghuisgroep in Deurne. Dat heeft directeur Kitty Beelen gezegd. De facilitaire tak van de zorginstelling werd eind december failliet verklaard. De zorgtak van dezelfde groep bleef buiten het bankroet.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Bij de curator en de zorginstelling hebben zich zeven geïnteresseerden gemeld. Sommigen willen een deel van de failliete boedel overnemen, andere zijn geïnteresseerd in de complete zorginstelling.
Problemen te wijten aan wanbeleidVorige week werden de bewoners en hun familie ingelicht over het faillissement. Volgens curator Te Giesebeek waren de financiële problemen te wijten aan financieel wanbeleid van directeur Beelen en haar compagnon.
Volgens Beelen ontstonden de problemen door een conflict met de eigenaar over het brandveilig maken van het pand. Omdat het gebouw niet werd aangepast, werd een deel op last van de gemeente Deurne gesloten.
‘Belangrijkste is de toekomst van bewoners’Vorige week zei de curator nog dat een aantal bewoners binnen enkele dagen het zorghuis moest verlaten, omdat er geen geld meer was voor gas, water, licht en eten. Inmiddels is dit gegarandeerd tot eind van de maand en kunnen de bewoners dus in ieder geval tot dan blijven.
Voor die tijd hoop directeur Beelen dat er een akkoord is bereikt met een overnamekandidaat. Of er dan ook nog een rol is voor directeur Beelen is onduidelijk. “Het gaat niet om ons, maar het belangrijkste is de toekomst van de bewoners”, zo zegt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.