Verdachte van beestachtige verkrachting bejaarde vrouw 's-Gravenmoer: 'Het was vrijwillige seks'

15 januari 2016 om 01:53 • Aangepast 21 november 2020 om 13:25
nl
Een 40-jarige man uit Dongen die achttien jaar geleden een bejaarde vrouw in ’s-Gravenmoer zou hebben verkracht, zegt dat hij vrijwillig seks met haar had. Daarom werd zijn DNA op het lichaam van de toen 70-jarige vrouw gevonden. Dat bleek donderdag tijdens een zitting in de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De man liep begin vorig jaar tegen de lamp nadat hij door de politierechter was veroordeeld voor een relatief klein geweldsmisdrijf. Het wangslijm dat bij de man werd afgenomen, zorgde voor een DNA-match in de achttien jaar oude verkrachtingszaak.
Volgens de verdachte heeft hij de toen 70-jarige vrouw dus niet verkracht. Hij zegt dat er op een eerder moment vrijwillig seksueel contact was. Toen de rechter hem vroeg of hij zich precies kon herinneren wanneer dan, zei hij dat niet meer te weten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Verkracht onder bedreiging van vuurwapenHet slachtoffer lag op maandagavond 19 mei 1997 rond elf uur in haar bed te slapen toen er plotseling een jonge man aan de rand van haar bed opdook. Hij had het alarmsysteem van de woning omzeild en drong de slaapkamer binnen.
De dader zou de bejaarde vrouw onder bedreiging van een vuurwapen op beestachtige wijze hebben misbruikt. Het slachtoffer verzette zich hevig en raakte daarbij gewond. Pas anderhalf uur later kon ze alarm slaan.
'Hij is het niet'Advocaat Paul Groenhuis zegt dat zijn cliënt de vrouw niet heeft verkracht. Volgens Groenhuis zou de vrouw na de aanhouding van G. hebben gezegd: "Ik vind het heel verdrietig dat hij is opgepakt, want hij is het niet."
Volgens Groenhuis zou een andere man uit het dorp de mogelijke dader kunnen zijn. Die man werd toen door de politie gezien en voldeed volledig aan het signalement. De advocaat wil dat deze toen 33-jarige man gehoord wordt. De rechter heeft opgedragen dat de politie onderzoek moet doen naar deze man.
Bejaarde vrouw verhoordOok wil de advocaat de 88-jarige vrouw opnieuw verhoren. Ondanks protest van de officier van justitie werd dit verzoek ingewilligd.
Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtszaak verder gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.