Carnavaleske sfeer in Breda tijdens de Klûntocht, ook DJ Hardwell van de partij [FOTO'S]

17 januari 2016 om 18:52 • Aangepast 21 november 2020 om 13:21
nl
Het was zondag voor de eerste keer deze winter écht knisperend koud, de perfecte setting voor de Bredase Klûntocht. Carnavalsliefhebbers namen tijdens de ludieke kroegentocht een voorproefje op het échte carnaval, dat weer bijna voor de deur staat.
Profielfoto van Karin KampProfielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Karin Kamp & Yoeri Nijs

Liefst vierduizend feestvierders kwamen naar de binnenstad voor de Klûntocht. Ze kwamen vanuit alle uithoeken van het land. Ook DJ Hardwell was van de partij, compleet in carnavaleske outfit. Samen met een groep vrienden, allen verkleed als man met paard, zong hij op de grote markt het nummer "Er staat een paard in de gang".
Onze fotografe klûnde vrolijk mee tussen het feestgedruis. Check hier de fotoreportage.

Drankje bij ieder caféBij elk café, dat was omgedoopt tot Friese stad of dorp, kregen de deelnemers bij aankoop van een drankje een stempel. Zodra hun kaart vol was, lag er een Klûnkruisje klaar, net als bij de echte Elfstedentocht.
Vrolijk uitgedost zwierden de duizenden klûners onder muzikale begeleiding van dweilorkestjes naar de cafés rondom de Markt in de binnenstad. Omdat steeds meer kroegen meedoen met de Bredase Klûntocht, kwam zo'n beetje ieder gehucht in het hoge Noorden voorbij, van Moddergat tot De Zwette.
Roze kamerolifantenVelen hadden zich vanwege het winterse thema in een skipak gehesen, maar er liepen ook roze kamerolifanten, Alpenmeisjes en Ruud Gullit look-a-likes rond.
Twee meiden in een felgekleurde rozegroene outfit kwamen helemaal uit Delft, speciaal voor de kroegentocht. "We trokken best wat bekijks vanmorgen", zeiden ze lachend, "maar hier vallen we helemaal niet op. En vanavond hebben we zoveel biertjes op, dan interesseert het ons helemaal niet meer dat we op deze manier thuis best uit de toon vallen."
Goede doelenDe opbrengst van de kaartverkoop gaat naar twee goede doelen: het World Food Programme (WFP) en Chatime.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.