Breda moet als broedplaats van baanbrekende dj's een bedevaartsoord worden - Omroep Brabant
Video

Breda moet als broedplaats van baanbrekende dj's een bedevaartsoord worden

20 januari 2016 om 17:26
nl
Er moet een Walk of Fame komen voor beroemde Bredase dj's. Dat is de droom van oud-Bredanaar Martijn Frank Dirks. Hij wil de Walk of Fame voor elkaar krijgen onder de naam 'De Nieuwe Heren van Breda'.
Geschreven door

Dirks verbaast zich erover, dat Breda vol staat met standbeelden en monumenten van de Oranje-Nassau's. Maar dat de nieuwe helden uit die stad niet worden geëerd.
Interactieve wandelingIn de top dertig van beste dj's ter wereld, staan er maar liefst vijf uit Breda. Waarom Breda zoveel top dj's heeft voortgebracht, weet Dirks ook niet. Dat hoopt hij nog uit te vinden.
Hij heeft een interactieve wandeling door Breda ontwikkeld met hotspots uit de geschiedenis van de Bredase dancemuziek. De wandeling voert onder meer langs café Janssen aan de Vismarktstraat, waar de wereldberoemde DJ Hardwell ooit begon.
Monument voor dancemuziekMaar ook langs de voormalige platenwinkel van DJ Tiësto aan de Nieuwstraat. Deelnemers aan de interactieve wandeling kunnen straks bij dit leegstaande pand op hun mobieltje zien hoe Record Store Magik er ooit uitzag.
Verder wil Dirks een monument voor de dancemuziek in park Valkenberg. Vlakbij het Kasteel van (de oude Heren van) Breda, moet een stenen draaitafel komen, die 'de nieuwe Heren' symboliseert.
Enthousiast gereageerdHet is de bedoeling dat Breda een bedevaartsoord wordt voor liefhebbers van dancemuziek. De gemeente Breda heeft enthousiast gereageerd op de plannen.
Dirks is nu druk bezig geld in te zamelen voor 'De Nieuwe Heren van Breda'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.