LocHal Tilburg wordt gerenoveerd, inclusief balkon van 1 miljoen euro

1 februari 2016 om 22:13
nl
De gemeenteraad van Tilburg heeft maandagavond ingestemd met de renovatie van de LocHal. Deze enorme hal achter het centraal station werd tot enkele jaren geleden gebruikt door de spoorwegen voor de revisie van locomotieven. De gigantische hal staat sindsdien leeg.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Na een opknapbeurt van ruim dertig miljoen wordt de bibliotheek er gevestigd en een aantal culturele instellingen. Ook Seats2meet gaat het pand betrekken.
Bij enkele politieke partijen bestond twijfel over de noodzaak van een stadsbalkon. Dit balkon kost 1 miljoen euro en zou nooit uitzicht geven op de binnenstad. De VVD stelde voor om van het balkon af te zien, maar dit voorstel haalde het niet.
Ruime meerderheid gaat akkoord met de renovatieUiteindelijk ging een ruime meerderheid akkoord met de renovatie. VVD en PvdA stemden tegen omdat er onvoldoende instellingen en bedrijven zijn aangesloten bij de plannen. De LST is tegen omdat zij de verhuizing van de bibliotheek onzinnig vinden.    
Een ruime meerderheid vindt het een prachtige ontwikkeling voor de stad. "De LocHal is een icoon in de Spoorzone", zegt raadslid Frans van Aarle. In het voorjaar van 2018 moet de renovatie klaar zijn en kunnen de bibliotheek en de andere huurders er hun intrek nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.