Raad Tilburg wuift kritiek op binnenstadswethouder De Ridder weg: 'Hij verdient een pluim' - Omroep Brabant

Raad Tilburg wuift kritiek op binnenstadswethouder De Ridder weg: 'Hij verdient een pluim'

1 februari 2016 om 23:12
nl
Wethouder Erik de Ridder van Tilburg blijft verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in de binnenstad van Tilburg. Een voorstel van een groot deel van de oppositie om dit uit zijn portefeuille te halen, haalde het maandagavond niet in de raad van Tilburg.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Volgens de oppositie is de wethouder de regie kwijt. Hij maakte vorige week afspraken met twee vastgoedeigenaren over mogelijke aanpassingen in het winkelgebied. Samen gaan de partijenonderzoeken of er een verbinding gemaakt kan worden tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage. Daarmee zou de wethouder zich afhankelijk opstellen en de regie uit handen geven.
'Hij voert uit wat de raad hem vraagt' De meerderheid van de raad complimenteerde de wethouder juist met zijn pogingen om het bestaande winkelgebied te versterken. "Hiermee voert hij uit wat de raad, inclusief oppositie, van hem vraagt", aldus fractievoorzitter Van Gool van D66.
De LST kwam later in de vergadering nog met een motie van wantrouwen tegen wethouder De Ridder omdat hij op een bepaald dossier de raad onjuist zou hebben geïnformeerd. Maar de partij kreeg daarvoor geen enkele steun in de raad.
Referendum over het stadhuisDe raad stemde ook in met een referendum over het gebied rond het stadhuis. Het zwarte kantoor naast het Paleis-Raadhuis moet worden gerenoveerd. Critici zijn het niet eens met het uiterlijk van het gerenoveerde pand. Anderen hebben bezwaren tegen het kappen van bomen, of tegen plannen voor winkels op de begane grond van het stadhuis.
Initiatiefnemers van het referendum haalden ruim negenduizend handtekeningen op in de stad voor een volksraadpleging en dat is ruim voldoende. De Tilburgers mogen zich over de plannen uitspreken op 1 juni. Het gaat om een raadgevend referendum, de gemeenteraad neemt de uiteindelijk beslissing. De organisatie ervan kost 470.000 euro. Een commissie gaat zich buigen over de exacte vraagstelling van het referendum.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.