Provincie hoopt dat bezuinigingen bij Omroep Brabant niet doorgaan

3 februari 2016 om 19:07
nl
De provincie hoopt dat Omroep Brabant niet hoeft te reorganiseren zoals staatssecretaris Sander Dekker wil. Provinciebestuurder Henri Swinkels hoopt dat het uitstel van de Mediawet gisteren in de Eerste Kamer snel leidt tot afstel. Volgens Swinkels doet de bewindsman te lang over de reorganisatie waardoor de regionale omroepen in de knel dreigen te komen. De provinciebestuurder vreest in de nieuwe wet ook voor de onafhankelijkheid van de regionale omroepen.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Den Haag heeft al besloten dat de regionale omroepen samen 17 miljoen euro moeten bezuinigen. Volgens Dekker kan dat als de omroepen fuseren tot één organisatie voor techniek, administratie en beleid met daaronder dertien regionale redacties.
Samenwerking"Als Brabant hebben wij altijd gezegd dat we niet op deze wet zitten te wachten. We willen bovendien de mogelijkheid houden voor publiek-private samenwerking", aldus provinciebestuurder Swinkels. In onze provincie werkten tot voor kort BN DeStem en Omroep Brabant samen in een gezamelijk mediacentrum.
Dekkers ideeën staan in de nieuwe Omroepwet die dinsdag in de Eerste Kamer is besproken. Halverwege het debat besloten de senatoren dat ze pas op 1 maart verder willen praten; voor die tijd moet de staatssecretaris zijn plannen verder op papier uitleggen.
IngewikkeldDit uitstel brengt de omroepen in een lastig parket. De bezuiniging van 17 miljoen gaat op 1 januari in. Zonder dat de nieuwe Mediawet is goedgekeurd, kunnen de regionale omroepen niet met hun reorganisatie beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.