Erik Peeters

Erik Peeters

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio West-Brabant

Wat is het mooiste van deze regio? De weidse polders, de glooiende Brabantse Wal, het monumentale Markiezenhof in Bergen op Zoom of het Rozenven in Roosendaal. Maar het allermooist zijn natuurlijk de mensen.

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected]

Meer over de regioverslaggevers vind je hier.

Artikelen van Erik Peeters

Het geheim van de televisietoren: wat gebeurt er achter de dikke muren op 40 meter hoogte?

Geen spat veranderd en nog lang niet afgedankt. Niet gek voor een bijna zestigjarige die ook nog eens wereldberoemd is in zijn eigen stad. De televisietoren in Roosendaal werd gebouwd in 1961 en domineert sindsdien de skyline van de stad. Maar is de oude reus in deze tijd van digitale communicatie zo langzamerhand niet toe aan pensioen? “Nee hoor, nog lang niet”, klinkt het resoluut uit de mond van Matthijs Rietveld van eigenaar Cellnex.

De televisietoren in Roosendaal (Foto: Erik Peeters)

Legendarisch koffiemerk Biggelaar keert terug in Roosendaal

De droom van koffiefanaat Rob Jansens uit Roosendaal is uitgekomen: het verdwenen, maar nog altijd legendarische koffiemerk Biggelaar nieuw leven inblazen. Het bruine goud werd sinds 1983, na een rijke historie van bijna honderd jaar, niet meer geschonken. Maar in de nieuwe branderij van Jansens op bedrijventerrein Borchwerf krijgen koffiebonen hun oude identiteit weer terug “Koffie stroomt door mijn aderen. Ik ben een koffieman en dat zal ik altijd blijven”, zegt Jansens bevlogen.

Rob Jansens bij de koffiebranderij in Roosendaal (Foto: Erik Peeters).

Belgische wegomleiding door Nederlands deel van straat zorgt voor woede in Putte: 'Schandalig!'

Ze zijn boos, de bewoners van de Canadalaan in Putte. Sinds een paar weken loopt er een omleidingsroute van de Belgische buurgemeente Stabroek pal voor hun huis. De bewoners hebben last van geluidsoverlast en schade door trillingen. Zo kunnen ze hun auto niet meer op straat parkeren en ze vinden de situatie levensgevaarlijk. Ze willen daarom dat de verkeersomleiding wordt verlegd, maar daar willen de Belgen niks van weten.

Patrick de Bruyn en Servé Bosmans willen dat de Belgen hun omleiding weghalen (Foto: Erik Peeters)

Fer is wereldberoemd in Griekenland door mini-Santorini, Griekse media hangen dagelijks aan de lijn

“De telefoon gaat de hele dag door. Ik heb net een Engelse tabloid te woord gestaan. Jullie hebben wel wat losgemaakt allemaal. Ik heb het drukker dan ooit en dat was eigenlijk niet de bedoeling.” Gelukkig kan Fer Geerts (67) er nog steeds om lachen. Omroep Brabant besteedde onlangs aandacht aan het nagebouwde Griekse eiland van Fer en sindsdien staat hij volop in de belangstelling van binnen- en buitenlandse media.

Fer Geerts is op slag wereldberoemd in Griekenenland (foto: Erik Peeters)