Erik Peeters

Erik Peeters

Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio West-Brabant

Wat is het mooiste van deze regio? De weidse polders, de glooiende Brabantse Wal, het monumentale Markiezenhof in Bergen op Zoom of het Rozenven in Roosendaal. Maar het allermooist zijn natuurlijk de mensen.

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected]

Meer over de regioverslaggevers vind je hier.

Artikelen van Erik Peeters

Mondkapjes zijn het nieuwe zwerfafval: 'Voorkomen dat kinderen ze oprapen'

Naast de vertrouwde blikjes, flesjes en snoepzakjes duikt er steeds vaker een nieuwe soort zwerfafval op: de gebruikte mondkapjes. De wegwerpkapjes worden argeloos achtergelaten in plantsoenen, bij bushaltes en bij supermarkten. Tot grote ergernis van mensen die hun mondkapjes wel keurig in de afvalbak doen en de mensen die de troep mogen opruimen. In Bergen op Zoom zijn dat Ton Verraes en Peter Elsevier van leerwerkbedrijf WVS.

Gebruikte mondkapjes liggen overal op straat (foto: Erik Peeters).

MS-patiënt Hugo (53) mag Rusland niet in voor stamceltherapie, terwijl hij die heel hard nodig heeft

Het zag er een paar maanden geleden nog zo mooi uit. Na een succesvolle crowdfundactie zou MS-patiënt Hugo Wolff (53) uit Bergen op Zoom dit voorjaar naar Moskou gaan voor een stamceltherapie. Maar helaas moest door het coronavirus de reis worden uitgesteld naar september. Nu het eindelijk zover is, weigert Rusland hem een visum te geven. Volgens Hugo is hij waarschijnlijk slachtoffer van de recent verslechterde relatie tussen Nederland en Rusland.

Hugo Wolff wacht op een stamceltherapie in Moskou (foto: Erik Peeters).