Erik Peeters

Erik Peeters

Redacteur/Regioverslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Regioverslaggever regio West-Brabant

Wat is het mooiste van deze regio? De weidse polders, de glooiende Brabantse Wal, het monumentale Markiezenhof in Bergen op Zoom of het Rozenven in Roosendaal. Maar het allermooist zijn natuurlijk de mensen.

Contact Bel of stuur een WhatsApp naar 040-2949492. Mail naar [email protected]

Meer over de regioverslaggevers vind je hier.

Artikelen van Erik Peeters

Ze worden gemist: Ad Adriaanse, weldoener met oneindige liefde voor alles in 'zijn' Raamsdonksveer

“Ad genoot wanneer de mensen het naar hun zin hadden. Zelf stond hij liever niet in de belangstelling. Hij was een man van de achtergrond.” In Raamsdonksveer kunnen ze het nog maar amper bevatten. In de nacht van 23 op 24 april overleed de stille kracht achter heel veel activiteiten in het dorp, een echte Fèrse Faant: Ad Adriaanse (80) was oud-directeur van Adriaanse Transport, maar bovenal iemand met een grote liefde voor ‘zijn’ Raamsdonksveer.

Ad genoot als hij anderen zag genieten. (privéfoto)

Li Jin (34) werd uitgelachen om het coronascherm in zijn friettent, maar hij had wél gelijk

Cafetariahouder Li Jin uit Klundert was de eerste ondernemer in Nederland die nog voor de corona-uitbraak een zelfgemaakt scherm in zijn zaak ophing om zijn klanten te beschermen. Maar op zijn goedbedoelde actie volgde een storm van kritiek. Hij werd uitgelachen en belachelijk gemaakt en dat deed hem veel pijn en verdriet. Mensen vonden het ‘overdreven’ en ‘aanstellerij’. Inmiddels zijn de coronaschermen niet meer weg te denken.

Cafetariahouder Li Jin kreeg veel kritiek over zich heen vanwege zijn coronascherm. (Foto: Erik Peeters)

Vrolijke noten van de orgelman, maar de boodschap is bloedserieus: 'Ik wil mijn hand niet ophouden'

Na weken van ellende klonk er donderdagochtend eindelijk ook eens een vrolijke noot tijdens deze coronacrisis. Letterlijk welteverstaan. Het was de muziek uit het draaiorgel van Marinus Scheepers. Toch stond de 53-jarige Bredanaar niet louter voor zijn eigen vertier voor het stadskantoor in Breda. De kermisexploitant voerde een ludieke actie tegen de gemeente, omdat hij zijn oliebollenkraam niet mag gebruiken als snackwagen.

Marinus Scheepers houdt een ludiek protest voor het stadskantoor. (foto: Erik Peeters)