Carnavalsoptocht Tullepetaonestad: ‘Ingezzoemd!’ strijkt met de eer [FOTOSERIE]

7 februari 2016 om 00:32
nl
In Tullepetaonestad barstte zaterdagmiddag het feestgedruis officieel los met de start van de grote carnavalsoptocht. Onder het motto ‘Ok ier op reis!’ reden de mooiste creaties door de straten van Roosendaal.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Tullepetaonestad had het weer aan haar zijde. Het bleef droog, windstil en op de thermometer stond een kleine tien graden. Prins Ruben de Eerste kreeg voorafgaand aan de optocht de sleutel overgedragen van burgemeester Niederer. Vervolgens stapte hij in de ‘Tullepetaonse Droomvlucht’ en ging daarmee voorop in de optocht.
In totaal kreeg het publiek maar liefst zestig creaties te zien. Van grote wagens tot kleine groepen, van individuen tot dweilorkesten. Jong en oud deed mee en het publiek werd de hele middag kostelijk vermaakt.
‘Ingezzoemd!’ maakte veel indrukDe wagen met de meeste punten bleek de wagen van bouwclub De Vlaojestaampers met ‘Ingezzoemd!’. Zij maakte een wagen met gigantische insecten, bloemen en beestjes. Met voorop een rups die zich uiteindelijk ontpopte tot kleurrijke vlinders. Een vrolijk geheel dat met 176 punten een grote voorsprong had op de andere wagens en zo dus de titel wist te bemachtigen.
Bekijk hier de complete uitslag van de optocht in Tullepetaonestad.  
FotoserieOnze fotograaf was erbij in Roosendaal en maakte onderstaande fotoserie. [Flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157664391225025/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.