Gaan de carnavalsoptochten van Oeteldonk en Kielegat door? Maandagochtend wordt het besloten

7 februari 2016 om 14:25
nl
Het weer speelt de carnavalsoptochten in Brabant parten. Grote optochten zouden hierdoor wel eens niet door kunnen gaan. In Oeteldonk (Den Bosch) en Kielegat (Breda) wordt maandagmorgen besloten of de plaatselijke optocht doorgaat.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

In Den Bosch wordt uiterlijk negen uur ’s ochtends besloten of de optocht van start kan gaan, in Breda uiterlijk om half tien.
De eerste windpiek wordt door het KNMI zondagnacht en maandagochtend vroeg verwacht. Daarna wordt het tijdelijk rustiger, maar maandag in de namiddag gaat het opnieuw los. De VerkeersInformatieDienst verwacht de grootste windproblemen later op maandag: de wind is dan veel vlageriger en komt verder landinwaarts, waarschuwt de verkeersdienst.
ZIE OOK: Maandag zware windstoten en kans op hagel en onweer, KNMI kondigt code geel af De carnavalsoptocht in het Limburgse Roermond die voor maandag stond gepland, gaat als gevolg van de verwachte wind in elk geval niet door. Dat is zondagmiddag al bekend gemaakt na overleg tussen onder meer de gemeente en de organisatie.
Als de optocht van Den Bosch doorgaat, dan is deze live te volgen op Omroep Brabant televisie vanaf 13.45 uur.
Alles over carnaval is terug te vinden op onze carnavalssite: omroepbrabant.nl/carnaval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.