'Opa is gevonden', vermiste Jan Koernap (87) uit Rosmalen aangetroffen in ziekenhuis Duitsland

20 februari 2016 om 09:18
nl
De 87-jarige Jan Koernap uit Rosmalen, die sinds vorige week woensdag werd vermist, is in een ziekenhuis in het Duitse Duisburg gevonden. Dat meldt zijn kleinzoon vrijdagavond aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Het is nog niet duidelijk hoe de bejaarde man in Duitsland terecht is gekomen. "Daar staan we zelf ook een beetje van te kijken. Het belangrijkste is dat hij terugkomt", vertelt zijn kleinzoon Jan.
De familie zit nog met veel vragen. Waarom kreeg de familie geen seintje vanuit Duitsland toen bekend werd dat Koernap was gevonden? En waarom werd zijn auto op 12 februari in Duitsland al weggetakeld, terwijl in Nederland bekend was dat dit de auto van de vermiste Koernap was?
Vermoedelijk herseninfarctKleinzoon Jan denkt dat zijn opa in Duitsland een herseninfarct heeft gekregen. Dat verklaart misschien waarom zo lang onbekend was waar hij was.
ZIE OOK: Hoogbejaarde Jan Koernap uit Rosmalen al twee dagen vermist, heeft medicijnen nodig
Ten einde raadJan Koernap werd sinds vorige week woensdag vermist. Hij was voor het laatst gezien bij vrienden in Roosendaal. Familie en vrienden waren ten einde raad. De familie loofde een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidde naar de vondst van de man.
Kleinzoon Jan is dolblij dat zijn grootvader is gevonden. Hij vertelt dat er al familie bij hem is in Duisburg, circa 45 kilometer van Venlo. De vondst komt in de week dat Jan Koernap 87 jaar oud is geworden.
De politie tipte de familie dat Koernap was gevonden. "Het hele politiekorps verdient een hele dikke taart", aldus een enthousiaste kleinzoon.
ZIE OOK: 'We zijn radeloos', familie vermiste Jan Koernap (86) met handen in het haar
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=sw8Z3kzuK-A]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.