Ferenc Triki

Ferenc Triki

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever, redacteur en voorbereider radio.

Voor Omroep Brabant Ik droomde er altijd al van om bij Omroep Brabant te werken. Journalistiek, en met name radiomaken, vond ik geweldig. Daarom ben ik begonnen bij Omroep Helmond. Uiteindelijk heb ik een kans gekregen bij Omroep Brabant.

Waarom Omroep Brabant? Wij maken nieuws dat iedereen raakt in de provincie. Vaak serieus, maar soms ook met een grappige kwinkslag.

Het gevoel van hier Gemoedelijkheid en gezelligheid.

Artikelen van Ferenc Triki

Sloop nooit afgebouwde energieneutrale huizen in Helmond definitief: financieel drama voor kopers

Alle 26 onafgebouwde energieneutrale huizen in Helmond kunnen niet worden gerepareerd en moeten worden gesloopt. Dat is de conclusie van twee externe onderzoeksbureaus. De staat van de bouw is volgens de onderzoekers van een 'onvoldoende niveau, waarbij zelfs zorgen zijn over de constructieve veiligheid'. Voor de kopers resteren twee opties: vanaf de grond opnieuw laten opbouwen of afzien van hun droomhuis.

De huizen moeten tegen de grond (foto: Ferenc Triki).

Paul (85) was 'ingesneeuwd', maar dankzij rijschoolhouder Wilco kon hij toch zijn coronaprik halen

Het was voor Paul (85) uit Helmond alweer even geleden dat hij in een lesauto zat. Hij stapte er niet in voor een opfriscurcus, maar voor het halen van zijn corona-vaccin. Paul durfde namelijk, zoals zoveel mensen op dit moment, vanwege de weeromstandigheden de weg niet meer op en dreigde zijn inenting te moeten missen. Gelukkig was daar de hulp van Rijschool Wilco uit Deurne. ''Ik vind het een heel mooi initiatief.''

Paul (85) kan dankzij rijschoolhouder Wilco zijn coronaprik halen

Soap rond wiebelende schoorstenen in Helmond duurt voort: 'We kunnen voor 75 euro een rapport kopen'

Er is mogelijk tóch iets mis met de sierschoorstenen in de Helmondse wijk Brandevoort. Bijna een kwart van de onderzochte schoorstenen staat scheef of wiebelt, blijkt uit een steekproef. Het is niet duidelijk geworden hoe dat kan. Het onderzoek naar de instabiliteit van de schoorstenen wordt daarom uitgebreid naar duizend schoorstenen. Voor 75 euro kunnen duizend huishoudens meedoen aan het grotere onderzoek. Ook de huizen uit de steekproef.

Een kwart van de schoorstenen vertoont gebreken (foto: Noël van Hooft)