Belangrijk voor zakenlui: eerste vlucht Eindhoven-München is een feit

19 februari 2016 om 21:21 • Aangepast 21 november 2020 om 12:34
nl
De stad Eindhoven heeft veel gemeen met München en veel bedrijven uit de regio doen zaken in Zuid-Duitsland. Daarom is het essentieel dat er vanaf vrijdag gevlogen kan worden van Eindhoven Airport naar München. Transavia neemt de één uur durende vlucht voor haar rekening. De vlucht gaat twee keer per dag.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

"Ideaal", vindt een Engelsman die de eerste vlucht vrijdag ging boarden. "Ik woon in München en werk in Eindhoven. Normaal gesproken moet ik eerst naar Düsseldorf rijden. Dit is veel fijner."
'Eindhoven laat Düsseldorf achter zich'Burgemeester Rob van Gijzel, VDL-topman Wim van de Leegte, Transavia-directeur Mattijs ten Brink en vliegvelddirecteur Joost Meijs knipten vrijdag een lintje door bij de gate. "Deze kist zal vooral gevuld gaan worden met zakelijke passagiers", zei Joost Meijs in zijn toespraak.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Meijs vliegt 68 procent van de Brabantse zakenlui via Eindhoven Airport. "Daarmee laten we een luchthaven als Düsseldorf achter ons." Volgens hem stond München al lang op het wensenlijstje van Brabantse zakenlui. "De regio vraagt en wij draaien."
'München economisch belangrijk' Volgens burgemeester Van Gijzel van Eindhoven is München een belangrijke zakenpartner voor Eindhoven. "Veel maakindustrie zit daar. ASML, Philips en de toeleverende bedrijven hebben allemaal relaties met Zuid-Duitsland. Dit wordt echt een businessvlucht." Veel zakenlui hoeven nu niet eerst naar Schiphol.
Het is volgens de burgemeester ook de eerste verbinding vanuit Eindhoven met een zogenoemde 'hub'. "Je kunt bijvoorbeeld vanuit München naar Shanghai. Naar Schiphol moet je met de auto, je moet er veel eerder zijn, je weet hoe snel het hier gaat. Ik denk dat dit een dikke lijn gaat worden."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.