Acteon Thuiszorg neemt cliënten TSN over in onder meer Oss en Bernheze

24 februari 2016 om 18:20
nl
Acteon Thuiszorg wordt vanaf april de nieuwe zorgaanbieder van 150 cliënten in Noordoost-Brabant. Het gaat om inwoners van de gemeenten Bernheze, Boxmeer, Oss, Sint-Anthonis en Veghel. Acteon neemt de thuiszorg over van TSN Thuiszorg als het bedrijf failliet wordt verklaard. TSN vroeg in november 2015 surseance van betaling aan.
Geschreven door

Acteon is een nieuw bedrijf en komt voort uit een winstgevend deel van TSN Thuiszorg in de regio Noordoost-Brabant. Het bedrijf neemt niet alleen de 150 cliënten over, ook de 25 medewerkers van TSN blijven gewoon hun werk in de regio doen.
Weinig veranderingen"Eigenlijk verandert er niets voor de toekomst", zegt wethouder René Peeters van de gemeente Oss. "Het  gaat om dezelfde mensen en dezelfde contacten. We hadden drie opties: in zee gaan met thuiszorgorganisatie Buurtzorg, met Acteon of de zorg splitsen onder de overige aanbieders. Wat ons betreft is dit de beste optie."
'Cliënten behouden de huishoudelijke hulp zoals ze dat gewend zijn, met hun vaste hulp', is te lezen in een persbericht van de gemeente Oss. Naast Bernheze, Boxmeer, Oss, Sint-Antonis en Veghel gaat Acteon zorg aanbieden in Boekel, Landerd en Sint-Oedenrode.
Goirle wijst voorstel TSN afOndertussen komt de thuiszorg in de gemeente Goirle, en ook in partnergemeentes Dongen, Hilvarenbeek en Oisterwijk, niet in handen van Stichting Familiehulp (Buurtzorg). TSN had hier een voorstel voor gedaan. Belangrijkste reden om het niet te doen, is dat deze stichting een extra vergoeding vraagt.
Het bijna failliete TSN deed eerder aan alle gemeenten in Nederland, waar TSN de thuiszorg verleende, een voorstel om hun werk over te laten nemen door Buurtzorg Nederland. Waarschijnlijk wordt donderdag rond het middaguur bekend welke gemeente op dat voorstel ingaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.