Video

Heel Holland Bakt heeft effect: bakkersopleidingen populair

1 maart 2016 om 12:57
nl
Steeds meer leerlingen kiezen voor een beroepsopleiding om bakker te worden. De afgelopen vijf jaar groeide het aantal inschrijvingen voor bakkersopleidingen landelijk met 25 procent tot ruim 2800. Bij de Brabantse scholengemeenschap De Rooi Pannen weten ze wel hoe dat komt.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Televisieprogramma's als Heel Holland Bakt, Taarten van Abel, de Cup Cake Cup en Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje dragen namelijk bij aan de populariteit van het bakken. "Kinderen zitten al vroeg voor de buis", weet Ton Poppelaars, docent brood en banket van De Rooi Pannen. "En moeders maken met hun kinderen al cupcakes."
Allergisch"Bovendien worden steeds vaker allergieën gesignaleerd, bijvoorbeeld voor gluten", vervolgt Poppelaars. "Er ontstaan allerlei soorten broden en mensen voegen er zelf van alles aan toe. Voedsel speelt een steeds grotere rol in ons leven."
Bij De Rooi Pannen hoeven ze nog geen inschrijvingen te weigeren voor de bakkersopleiding, maar als de opleiding zo populair blijft zal dat vermoedelijk over een aantal jaar wel gebeuren.
VolDe opleiding brood en banket van het Summa College in Eindhoven zit op dit moment helemaal vol. Vooral de opleiding tot patissier is populair. Leraar Mark Wils: "Er kunnen op dit moment geen studenten meer bij. We hebben plaats voor 100 leerlingen maar er hebben zich 160 jongeren aangemeld."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.