Verduistering en valsheid in geschrifte: oud-decaan Tilburg University aangehouden

16 maart 2017 om 16:25
nl
Oud-Tilburg University-decaan Arie de Ruijter is samen met twee andere verdachten aangehouden. Eerder deed de Tilburgse universiteit aangifte vanwege verduistering en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Het Functioneel Parket bevestigt aan Omroep Brabant dat er drie verdachten zijn aangehouden. Naast De Ruijter gaat het om een 40-jarige vrouw en een 46-jarige man.

Verduistering en valsheid in geschrifte
Arie de Ruijter was van 2007 tot 2015 decaan van de faculteit Humanities. Vanwege de grote werkdruk zou hij van de universiteit een deel van zijn begeleidingswerkzaamheden mogen uitbesteden.

De Ruijter zou daarvoor het bedrijf I'Solo Tisera in Gorinchem hebben ingeschakeld, dat is gespecialiseerd in pedicure en andere cosmetische behandelingen. Dit bedrijf staat op naam van de partner van het nichtje van de oud-decaan.

Na interne vragen over de omvang van de uitgaven en over of het werk niet openbaar moest worden aanbesteed, schakelde De Ruijter een tweede bedrijf in, Thoben Research& Consult. Deze onderneming bleek op naam van zijn neef te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.