Vierde hattrick voor Tom Boere, spits topscorer FC Oss aller tijden

OSS - Tom Boere scoorde vrijdagavond drie keer voor FC Oss tegen Achilles '29. De spits tilde daarmee zijn totaal naar 31 doelpunten in de Jupiler League dit seizoen, een clubrecord.

Boere opende de score tegen Achilles '29 al na vier minuten. Nadat hij de assist leverde bij de 2-0, was Boere zelf nog twee keer trefzeker. FC Oss won daardoor met 4-0. De spits tilde zijn totaal van 28 naar 31 treffers, het was bovendien zijn vierde hattrick van dit seizoen.


Clubrecord
Boere evenaarde kort voor rust het record van Stefan Jansen. De voormalig jeugdinternational werd in het seizoen 2000/2001 topscorer van de eerste divisie, dat deed hij namens TOP Oss. Met zijn derde doelpunt nam hij het record volledig in handen. Geen enkele FC Oss-speler wist vaker te scoren in één seizoen.

Sinds Erik Tammer in 1991/1992 wist geen enkele speler op het tweede niveau vaker te scoren dan Boere dit jaar heeft gedaan. Naast Jansen wisten Harry van der Laan (FC Den Bosch, 1998/99), Donny de Groot (FC Emmen, 2002/03) en Lars Veldwijk (Excelsior, 2013/14) in die periode wel dertig keer te scoren.


Record eerste divisie ver weg
Met nog zes wedstrijden te gaan kan Boere zichzelf in een illuster rijtje schieten, het record lijkt onhaalbaar. Joop Schuman maakte in 1961/62 44 goals voor SC Heracles. Als de spits nog vier keer twee te scoren, staat hij wel tweede in dat klassement. Ton Cornelisen (NAC, 1990/91) en Dick Tol (FC Volendam, 1956/57) scoorden 35 keer.

ZIE OOK: Doelpuntenmachine Tom Boere bijna op gelijke hoogte met PSV, spits jaagt op record

Boere speelt ook een rol in een reclame die de Jupiler League heeft laten maken, om aan te tonen hoe talenten moeten knokken voor hun doorbraak in het internationale voetbal. Vincent Janssen en Ruud van Nistelrooy worden als voorbeelden genoemd.

Meer over dit onderwerp:
voetbal fc oss tom boere jupiler league