Vandaag in Brabant: intensieve grenscontroles na aanslagen in Brussel

23 maart 2016 om 08:13
nl
Ook woensdag worden files verwacht rond bij de grensovergangen met België vanwege controles na de terreuraanslagen in Brussel. En vandaag beginnen de opruimwerkzaamheden van het ingestorte winkelpand van de Pearle in de binnenstad van Den Bosch.
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Koopjesjagers kunnen vandaag in Roosendaal, Uden en Oss hun slag slaan. Daar openen de failliete V&D-warenhuizen de deuren om de laatste restpartijen te verkopen. De andere Brabantse vestigingen doen dat later deze week.
  • 26 bewoners van een woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch moeten voor de rechter verschijnen omdat ze worden verdacht van witwassen, diefstal en wapenbezit. De politie deed 2,5 jaar geleden een massale inval op het kamp.
  • Op de Markt in Den Bosch wordt begonnen met het ruimen van het puin van het ingestorte monumentale pand van de Pearle. Heel voorzichtig, want misschien komen er nog aanwijzingen over de oorzaak van de instorting naar boven.
  • En de Efteling is een sprookje rijker. Pinokkio maakt vandaag zijn opwachting.


[youtube:body:https://youtu.be/askKjoU9YI4]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De aanslagen in Brussel lieten België en Europa gisteren op hun grondvesten schudden. Het dodental en het aantal gewonden zijn nog steeds niet definitief vastgesteld.
  • De politie stond gisteren op de stoep bij yogaleraar Ivar Mol in Breda, nadat hij een tweet had verstuurd over de aanslagen in Brussel. Burgemeester Paul Depla bood uitgebreid zijn excuses aan.
  • Het politiebureau aan het Chasséveld in Breda is dinsdagochtend ontruimd nadat een man uit Teteringen een oefengranaat uit de Tweede Wereldoorlog had binnengebracht.


[youtube:body:https://youtu.be/1nTJ-11wfp4]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een vrachtwagen is dinsdagnacht in vlammen opgegaan op de A58 ter hoogte van Best. De snelweg was enige tijd afgesloten vanwege de brand.
  • De gemeente Oss wil met enkele bewoners om de tafel gaan zitten om tot een compromis te komen in de plannen rond de komst van vier mannelijke asielzoekers in een huis aan de Jonkers van Ossstraat. De weerstand tegen de komst van de vluchtelingen is groot.
  • Het Evoluon en het provinciehuis kleuren zwart, geel en rood uit solidariteit met onze zuiderburen na de aanslagen van gisteren.


[tweet:body:https://twitter.com/Brabant/status/712361274202578945]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.