Streep door schoolreisjes naar Brussel: Bredase scholieren kiezen de Efteling als alternatief

23 maart 2016 om 16:09
nl
Middelbare scholen zitten in hun maag met de geplande buitenlandse reisjes. Scholen in onder meer Breda, Tilburg en Helmond die met leerlingen naar Brussel en andere Europese hoofdsteden zouden gaan, zetten een streep door de plannen. Ze willen geen risico nemen.
Geschreven door

Uit angst voor terreur is de reis die studenten van Avans Hogeschool in Breda zouden maken naar Brussel afgelast. De studenten waren van plan het Europees parlement in de Belgische hoofdstad te bezoeken.
Ook scholieren van Markenhage en Scala uit Breda waren van plan donderdag naar België te gaan voor een studiereis. Beide middelbare scholen hebben besloten niet te gaan. Als alternatief gaan beide scholen donderdag naar de Efteling in Kaatsheuvel.
Helmond: geen alternatiefIn Helmond worden de schoolreisjes naar Londen, Parijs en Berlijn ook afgelast. De directie van zowel het Carolus Borromeus College als het Dr.-Knippenbergcollege durven het op dit moment niet aan om een bezoek te brengen aan de hoofdsteden.
Directeur Hans Schapenk van OMO scholengroep Helmond licht het besluit toe. ''Het is er nu niet veilig. We zouden met 356 kinderen weggaan in de leeftijdscategorie 14/15 jaar. Ze zitten dan met velen tegelijk in de metro. Dat is een te hoog risico. Stel dat er iets gebeurt, dat vergeef ik mezelf nooit.’’
De Helmondse leerlingen gaan geen alternatieve reis maken. ''Dat is nu te kort dag. De ouders krijgen hun geld terug. De kinderen krijgen geen vrij. Het is gewoon onderwijstijd.''  Het uitwisselingsproject van de Carolus en de Knip met een school in Italië gaat wel door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.