Vliegende Panters en Cees Geel in PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang'

9 april 2017 om 20:31
nl
De PSV-musical ‘Geheimen van de Herdgang’ krijgt steeds meer (Brabantse) allure. Onder anderen twee leden van de voormalige cabaretgroep De Vliegende Panters en stand-upcomedian Steef Cuijpers hebben hun medewerking toegezegd. Cuijpers neemt de rol van Harrie van Kemenade, de 'peetvader' van de Eindhovense club, op zich. Ook filmacteur Cees Geel zal een rol voor zijn rekening nemen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Regisseur van de musical is, maar dat is al langer bekend, Frank Lammers uit Mierlo. Ook was reeds duidelijk dat Joost Prinsen uit Vught de taak van (brommende) supporter op zich zal nemen.

Opvoering in Philips Stadion
De nieuwste namen van de cast werden zondag onthuld tijdens de rust van PSV – Willem II. De musical wordt op 1 en 2 september opgevoerd in het Philips Stadion in Eindhoven.

De twee ex-Vliegende Panters, die 'ja' hebben gezegd, zijn Rutger de Bekker uit Veldhoven en Remko Vrijdag uit Waalre. Zij gaan diverse PSV'ers spelen. Cees Geel wordt in het scenario opgenomen als journalist. Cuijpers gaat zich dus verplaatsen in het leven van Van Kemenade, één van de twee coryfeeën om wie de musical vooral gaat draaien.

Erik van Muiswinkel als Harry van Raaij
De andere hoofdrolspeler is Erik van Muiswinkel, die al heel snel als dé vertolker van de 'echte' Harry van Raaij werd gestrikt. Van Kemenade was jaren gastheer van het clubhuis en het spelershome van PSV aan de Herdgang in Eindhoven. Het voormalig PSV-icoon overleed in 2014. Van Raaij is penningmeester en voorzitter geweest van '040'. 

Theaterproducent Het Nieuwe Theater meldde ook dat Joël de Tombe is vastgelegd. De voormalige Idols-deelnemer kent Lammers van zijn ‘Of ik gek ben’. De Tombe speelde een rol in dit bioscoopdebuut van de Mierlose Amsterdammer.  Lennart Timmermans, cabaretier en jeugdfilmacteur, doet ook mee aan de musical.

Björn van der Doelen
Lammers: “De voorstelling begint vorm te krijgen. Iedereen bij PSV is betrokken.” Maar ook studentenorkest Ensuite van de Technische Universiteit Eindhoven, een harmonie en zanger annex oud-PSV-speler Björn van der Doelen werken mee.

Met dit spektakel volgt PSV overigens het voorbeeld van clubs als Ajax en Willem II, die eerder met een grootse toneelshow hun historie lieten herleven.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.