Verdwenen beer van vijfjarig meisje blijkt 1 april-grap

1 april 2016 om 18:50 • Aangepast 21 november 2020 om 11:36
nl
De NS en talloze mensen op social media zochten vrijdag naar de beer van een vijfjarig meisje. Aanleiding was een noodoproepje op Twitter omdat het kind haar knuffel was kwijtgeraakt in de trein naar Eindhoven. In werkelijkheid ging het om een schoolproject van twee meisjes waarbij de positieve en negatieve effecten van social media aan de kaak werden gesteld. 1 April!
Profielfoto van van der Meer ChristelProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door
van der Meer Christel & Karin Kamp

Beer Joep was vrijdagochtend achtergebleven in de trein, zo meldde de familie van het meisje vrijdagochtend op Twitter. Ze was helemaal overstuur dat ze haar beertje kwijt was.

De kleine meid ging vrijdag voor het eerst mee op familiebezoek naar Eindhoven. Misschien maakte dat zoveel indruk dat ze daardoor haar Joep even uit het oog was verloren, zo was te lezen.

Zoektocht door conducteurDe oproep werd vierhonderd keer gedeeld op Twitter. Ook de NS deed haar best om de beer terug te vinden. Een conducteur zocht in de trein, die verder reed naar Maastricht.

Wachten op privacy instellingen...

Richard uit Alkmaar bleek achter de tweets te zitten. Hij hielp zijn dochters van zeven en negen jaar oud bij een social mediaproject van school. "Ik wilde laten zien wat er zou gebeuren als we dit in de lucht zouden gooien. Hoe razendsnel het internet werkt en wat er goed en fout kan gaan."
Richard gebruikte een oude foto van een van zijn dochters bij de oproep, want vroeger treinden ze regelmatig naar Eindhoven. Ook vond hij een plaatje van het perron van het station in Eindhoven op internet. "Toen we het oproepje hadden geplaatst, ging het razendsnel. Iedereen nam de tweet over, we waren bijna trending."
Dikke voldoendeVolgens Richard krijgt hij bijna uitsluitend positieve reacties op de nepoproep. "Ik heb ook de NS gebeld om het uit te leggen. Daar reageerden ze heel sportief. En mijn meiden hebben een dikke voldoende gekregen voor hun project."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.