Vandaag in Brabant: brand in historisch pand Den Bosch en stemmen over associatieverdrag Oekraïne

6 april 2016 om 09:28
nl
Goedemorgen. Een uitslaande brand in een monumentaal pand in Den Bosch, niet kunnen slapen door de herrie van het spoor en vandaag kunnen we naar de stembus voor het associatieverdrag tussen Europa en Oekraïne. Dit en meer in ons nieuwsoverzicht.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?
* Ben je voor of tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne? Op die vraag kun je vandaag stemmen in een referendum. Of het storm gaat lopen, is de vraag. Vanaf halfacht vanmorgen zijn de stembussen open.  
* Vandaag arriveren de eerste waterbuffels in de Noordwaard, bij Werkendam. In totaal komen er 45 grazers die helpen bij het beheer van het natuurgebied.
* 's Ochtends is er af en toe zon, maar vanmiddag gaat het regenen en neemt de wind toe. Het wordt tussen de 11 en 12 graden.
[tweet:body:https://twitter.com/vanbeukering/status/717580752804843520]
Waar wordt over gepraat?
* Een uitslaande brand heeft afgelopen nacht flinke schade aangericht in een historisch pand op de Pensmarkt in Den Bosch. In het pand is Brasserie Top gevestigd. Bewoners van de appartementen boven de brasserie werden in het holst van de nacht wakker gebeld door de brandweer.
* Eindhovenaar Gerard de Bruijn heeft zoveel geluidsoverlast door de goederentreinen die langs zijn huis denderen, dat hij noodgedwongen in zijn tuinhuis slaapt. Het probleem speelt al vijftien jaar en wordt steeds erger.
* Dol op buiten zijn en de natuur? Dan heeft Staatsbosbeheer Brabant een droombaan voor je. Ze zijn op zoek naar maar liefst negen nieuwe boswachters.
[tweet:body:https://twitter.com/FerencTriki/status/717498491270987780]Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?
* De muurkrantencultuur herleeft in Tilburg. Tot 1995 verschenen er regelmatige links georiënteerde posters op de muren in de binnenstad, en die zijn weer tijdelijk terug.
* Elf Bulgaren zijn gisteravond laat opgepakt in een huis in Oss. In het huis zat een hennepkwekerij.
* Destil Trappers heeft een grote stap gezet op weg naar de finale om het kampioenschap in de Duitse Oberliga. De Tilburgse ijshockers wonnen met 8-3 van EC Peiting.
[youtube:body:https://youtu.be/noDbR7eTeig]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.