Video

'Koopjesjagers' opgelet: Diamant van 1,2 miljoen en nog vele andere 'koopjes' tijdens Art Breda

9 april 2016 om 15:08
nl
Het Chasséveld in Breda telt vanaf zaterdag negenduizend vierkante meter aan kunst en antiek. In een enorme tent op het Bredase Chasséveld begint zaterdag Art Breda. Een uniek pronkstuk in de tent is een diamant met een waarde van 1,2 miljoen euro.
Geschreven door

Het 'juweeltje' is een zeldzame diamant van de Bredase juwelier House of Pertijs. De rose diamant is meer dan acht karaat. Het is daarmee een van de duurste stukken die op Art Breda te bewonderen is.
De kunst- en antiekbeurs is ooit ontstaan in Breda. Door allerlei verwikkelingen waren er de afgelopen jaren opeens twee Brabantse kunst- en antiekbeurzen: Art Breda en de Art and Antiques Fair Den Bosch. Die laatste was uitgeweken naar het autotron in Rosmalen maar gaat dit jaar niet door. De organisatie is bang dat de evenementen van het Jeroen Boschjaar te veel concurrentie opleveren.
De derde keer op rij Art Breda gaat wel gewoon door. Dit jaar alweer voor de derde keer op rij. Organisator Erik Hermida, blijft ambitieus. Wat hem betreft, zijn er in Nederland op nationaal niveau nog maar twee beurzen die er toe doen. "In het voorjaar Art Breda en in het najaar de PAN in Amsterdam."
Bijna honderd handelaren uit Nederland en Belgie zochten hun mooiste stukken kunst en antiek uit voor deze beurs. Met 20.000 bezoekers en bijna honderd standhouders hoeft Art Breda wat hem betreft niet groter.Wel gaat hij de komende jaren proberen meer naamsbekendheid in Belgie te krijgen.
Keurmeesters Vrijdag hadden ze het op het Chasséveld nog druk met de laatste voorbereidingen. Voor de standhouders was het ook een spannende dag omdat keurmeesters alle uitgestalde artikelen kwamen bekijken. Het is een bescherming van de klant maar ook een manier om de beurs een zeker niveau te geven.
Art Breda is van 10 tot en met 17 april.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.