Vedergewicht Robin van Roosmalen pakt wereldtitel terug, kickbokser wint op punten

DEN BOSCH - Robin van Roosmalen heeft zaterdagavond in Den Bosch de Glory-wereldtitel gewonnen. De kickbokser hoopte in zijn eigen stad de wereldtitel terug te pakken, nadat hij hem onlangs verloor zonder te vechten. Vedergewicht Van Roosmalen won van Petchpanomrung Kiatmookao. Lachend: "Op die naam moet ik nog even oefenen."

In een spannende wedstrijd lagen Van Roosmalen en Petchpanomrung dicht bij elkaar. Drie juryleden gaven de eerste en tweede ronde aan Van Roosmalen, terwijl twee juryleden kozen voor Petchpanomrung. Na vijf rondes van drie minuten was er nog geen winnaar, waardoor het wachten was op een besluit van de jury.


Van Roosmalen versnelde in de laatste ronde meerdere keren, om de jury te overtuigen. Met succes, want hij werd gekroond tot winnaar. Met die zege pakte hij de Glory-wereldtitel.

"Ik had na de wedstrijd gelijk het idee dat ik gewonnen had", vertelde Van Roosmalen in de catacomben. "Ik had het gevoel dat ik de overhand had. Meer scores, alles netjes. Zowel defensief als offensief."

Verloren wereldtitel
Van Roosmalen gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij het gevoel had de wereldtitel nooit kwijt te zijn geweest. Officieel was hij dat wel. In januari verloor hij de wereldtitel zonder in de ring te staan. Bij het weegmoment gaf de weegschaal aan dat Van Roosmalen tweehonderd gram te zwaar was om zijn titel in het vedergewicht te mogen verdedigen.

"Ik hoop dat die mensen nu schrijven dat ik voor dit duel driehonderd gram te licht was", glimlachte Van Roosmalen na de match. "De vorige keer was niet mijn fout. Het was niet zo dat ik een grote misdaad had begaan en kilo's te zwaar was."

ZIE OOK: Kickbokser Robin van Roosmalen verliest wereldtitel vedergewicht op de weegschaal


'Gedrag van kleine jongens'
Van Roosmalen baalde wel dat er wat boe-geroep klonk na zijn zege. "Dat verbaasde me. Vooral omdat ik hier in 'mijn' stad ben. Waarschijnlijk kwam het van twee mensen die hier niet vandaan komen en een grote mond hebben. Die een paar pilsjes op hadden en een beetje aangeschoten waren. Gedrag van kleine jongens."

Het irriteerde hem zichtbaar. "Ik vind dat je als je naar kickboksen gaat kijken - en niet weet wat wij hier allemaal voor doen - respect moet opbrengen voor jongens zoals wij."


'Smaakt naar meer'
Dat dit duel in Den Bosch plaatsvond, was speciaal voor Van Roosmalen.

"Ik ben hier geboren en opgegroeid, heb hier mijn eerste wedstrijdje gebokst in de sportschool, mijn eerste profduel gebokst en nu stond ik in mijn eigen achtertuin op het grote podium..." Dat smaakt naar meer. "Ik hoop dat ze hier nog eens terugkomen. Het was een heel mooi event, met veel publiek."

Meer over dit onderwerp:
kickboksen robin van roosmalen den bosch