Wim S. veroordeeld tot 18 jaar cel voor moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel

23 mei 2016 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 10:16
nl
Wim S. moet 18 jaar de cel in voor de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel. Dat heeft de rechtbank in Breda maandag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Heidy werd eind 2010 dood gevonden in haar achtertuin. De rechter acht bewezen dat S. zijn vriendin met voorbedachten rade heeft vermoord. Wim S. heeft Heidy met een steen tegen het hoofd geslagen en haar vervolgens gewurgd.
De rechtbank rekent S. zwaar aan dat hij Heidy heeft gedood, omdat hij met zijn nieuwe vriendin verder wilde. "Hiermee heeft hij hun twee kinderen hun moeder ontnomen. Dit is een kilheid en een berekendheid die men zelden ziet", aldus de rechter.
Zie ook: 'Wim S. wachtte Heidy Goedhart op met een straatklinker, sloeg haar bewusteloos en wurgde haar'
Grote belangstellingHet vonnis, 33 pagina's, werd uitgesproken onder grote belangstelling. Op de publieke tribune moesten de mensen zelfs staan. Er werd na de uitspraak geapplaudiseerd en gejuicht. De zus en vader van Heidy waren in de rechtszaal aanwezig. Jan-Hein, een goede vriend van Heidy, is ontzettend blij dat het recht heeft gezegevierd. "In een vroeg stadium was voor ons al duidelijk dat Wim de dader was. Nu hebben we daar de bevestiging van."

Wachten op privacy instellingen...

Wim S. bleef tijdens de uitspraak rustig. Hij gaat in hoger beroep. Zo liet zijn advocaat weten.
UndercoveractieWim S. werd in maart 2011 als verdachte aangehouden, maar werd na enkele maanden op vrije voeten gesteld. Bij een omstreden undercoveractie van de politie in 2013 bekende Wim S. haar te hebben vermoord.

Wachten op privacy instellingen...

De advocaat van S. trok de manier waarop de bewijslast is verkregen in twijfel, maar de rechter vindt dat het undercovertraject in deze moordzaak terecht is ingezet. Met andere opsporingsmiddelen was het volgens de rechter onmogelijk geweest om de waarheid boven water te krijgen. De bekentenis van S. wordt dan ook gezien als 'gedetailleerd en betrouwbaar'. Er is niet ontoelaatbaar veel druk uitgeoefend op de verdachte.
'Inbrekers'Na de bekentenis aan de undercoveragent werd S. opnieuw gearresteerd. Hij trok zijn bekentenissen in. Hij zegt dat Heidy die bewuste avond is overlopen door inbrekers. Volgens de rechter zijn daar geen aanwijzingen voor gevonden. Het huis was wel overhoop gehaald, maar er werden geen sporen van inbraak gevonden. Ook is er niets meegenomen.
Heidy is in de tuin door geweld om het leven gebracht. In de hals van het slachtoffer is DNA van de S. gevonden. Hoe dat daar kwam, kon de verdachte niet duidelijk maken, aldus de rechter. In meer verklaringen was S. 'inconsequent'.

Wachten op privacy instellingen...

Zie ook: Wim S. over de moord op Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel: 'Ik ben het niet. Ik ben de dader niet'
Naast de gevangenisstraf moet S. ook 264.000 euro schadevergoeding betalen aan Bureau Jeugdzorg voor gederfd levensonderhoud van de beide kinderen van Heidy.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.