Video

Hoe moet ik gelukkig zijn? Kinderen in Breda krijgen er les in

24 mei 2016 om 13:30 • Aangepast 21 november 2020 om 10:11
nl
Wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Dat leren kinderen op de basisschool Dirk van Veen in Breda. Door middel van 'gelukslessen' leren ze meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever te denken. En hoe dat dan moet, zit allemaal in een koffertje.
Profielfoto van Erik PeetersProfielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Erik Peeters & Houterman Karlijn

De groep 5-leerlingen van de Bredase school krijgen vandaag zo'n les. Met een koffertje in de hand, begint de juf de les. In haar koffer: enkel positieve attributen. ''Enjoy the little things in life', zo staat op een hartje geschreven.
GelukskoekjeLeerlinge Linde is inmiddels bezig met de voorbereidingen van een gelukskoekje. Op een briefje schrijft ze: 'Heb zelfvertrouwen in jezelf, want dan voel je je veel beter en sterker.'

Wachten op privacy instellingen...

Waarom dat zo belangrijk is? Linde: "Als ik ruzie heb voel ik me niet zo fijn, maar door deze lessen maak ik minder ruzie." Ook Maxime schrijft een briefje dat in het koekje verdwijnt: 'Blijf lief zijn, geniet van hoe je bent.'
Helpt tegen pestenJuf Roxanne zegt dat er eigenlijk geen betere les is, dan de les in geluk. "Daar begint het toch wel mee. Aan de hand van onderwerpen zoals zelfvertrouwen, positief denken en talenten, leren we hoe de kinderen gelukkig kunnen zijn en hoe ze gelukkig kunnen blijven."
In de klas van de juf wordt dan ook niet gepest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.