Video

Tranen en champagne bij bewoners Parc Patersven in Wernhout, permanente bewoning is toegestaan

1 juni 2016 om 12:17 • Aangepast 21 november 2020 om 09:58
nl
Tranen van opluchting bij de Vereniging van Eigenaren van Parc Patersven in Wernhout. De Raad van State heeft besloten dat de twaalfhonderd bewoners van het recreatiepark permanent in hun bungalow mogen wonen. "Het werk van vier jaar procederen is niet voor niets geweest", zegt de emotionele VVE-voorzitter Harry Damen terwijl hij woensdagochtend net na het bekend worden van de uitspraak de champagnefles ontkurkt.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Met de finale uitspraak van de Raad van State komt een einde aan de jarenlange slepende kwestie rond permanente bewoning van Parc Patersven.
BezwaarmakersDe provincie en gemeente Zundert waren eerst ook tegen, maar veranderden van gedachten en werken mee. Een man en zijn moeder die in twee boerderijen net buiten Parc Patersven wonen, maakten bezwaar. In vier jaar tijd voerden ze 288 rechtszaken tegen Parc Patersven.
Ze vrezen overlast van de permanente bewoning op het park en hebben daar veel argumenten voor aangevoerd. Verder vinden ze dat door dit bestemmingsplan een woonwijk buiten stedelijk gebied wordt gecreëerd. De Raad van State heeft de bezwaren tegen het legaliseren van de veelal illegale bewoning van de bungalows ongegrond verklaard. Een hoger beroep is niet mogelijk.
Spanning liep nog verder opDe drie bestuursleden van de Vereniging van Eigenaars van Parc Patersven hadden hun handen vol aan de bezwaren. Toen ze de 'ingewikkelde' uitspraak woensdagochtend onder ogen kregen wat niet meteen duidelijk wat de Raad van State had besloten.
De spanning na een slapeloze nacht liep nog verder op. Daarop werd een ambtenaar van de gemeente Zundert gebeld. Die gaf uiteindelijk het verlossende woord met goed nieuws. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk 420 van de 480 recreatiewoningen op het park permanent te bewonen. Als de Raad van State anders had besloten, dan hadden de bewoners het park moeten verlaten. De bestuursleden hadden er al wel rekening mee gehouden dat het goed ging aflopen, want de champagnefles stond koud.

Wachten op privacy instellingen...

Nieuw besluit beheerderswoning nodigOverigens loopt er rond één woning nog een bezwaarprocedure. Het gaat om het huis van de voormalige beheerders. De gemeenteraad heeft eerder aan het pand een recreatiebestemming toegekend, omdat het huis sinds 2003 niet onafgebroken bewoond zou zijn geweest. De beheerder zijn het daar niet mee eens. In een tussenuitspraak is de gemeenteraad van Zundert opgedragen binnen twintig weken te beoordelen of de beheerderswoning toch permanent bewoond mag worden.

Wachten op privacy instellingen...
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.