Stichting van Pater Poels krijgt onderdak in oud pand De Pollepel

20 juni 2016 om 22:12
Broodpater Gerrit Poels geeft zijn zegen aan de doorstart van sociaal eethuis de Pollepel
Broodpater Gerrit Poels geeft zijn zegen aan de doorstart van sociaal eethuis de Pollepel
Stichting Broodnodig van Pater Poels in Tilburg krijgt definitief nieuw onderkomen in het voormalige pand van sociaal eethuis De Pollepel. Dat heeft het college van Tilburg maandag bekend gemaakt.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Pater Poels (87) heeft nu zijn stichting voor de armsten in de stad nog aan huis. Maar omdat hij oud wordt en zijn stichting het werk wil voortzetten, zocht hij naar een nieuw onderkomen. Toen sociaal eethuis De Pollepel vanwege gebrek aan subsidie stopte bij het Wilhelminapark, viel het oog van Poels op dat pand.
De gemeenteraad vond dat wethouder Hans Kokke dit mogelijk moest maken. De wethouder beloofde dat te onderzoeken, maar toen besluitvorming daarover uitbleef, gaf Poels aan geen belangstelling meer te hebben. Maar volgens het gemeentebestuur zijn ze er na een goed gesprek toch uit gekomen.
ZIE OOK: Drankjes, lekker eten en de zegen van Pater Poels, heropening de Pollepel is één groot feest
GestoptPater Poels is al jarenlang een begrip in Tilburg. Hij komt op voor de allerarmsten in de samenleving en is vooral bekend omdat hij 's nachts op de fiets brood ging brengen bij mensen die dat niet zelf kunnen betalen. Hij kreeg dat brood van bakkers die het niet hebben verkocht.
Onlangs is de pater zelf met dat fietsen gestopt, omdat zijn gezichtsvermogen dat niet meer toelaat. Het is de bedoeling dat zijn pleegdochter het werk van de Stichting Broodnodig van hem overneemt.

Wachten op privacy instellingen...