Doodschieten Rudi Schouten uit Breda: 9 jaar cel voor Pearl S.

4 juli 2016 om 15:19
nl
Pearl S. is maandag veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het doden van Rudi Schouten uit Breda. Volgens de rechter is S. schuldig aan doodslag. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april 2015 op klaarlichte dag neergeschoten op een parkeerterrein in de Bredase Cypresstraat. Ook werd hij gestoken met een priem. De Bredanaar overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
SatudarahDe politie pakte in oktober vier mannen uit Breda en Etten-Leur op voor betrokkenheid bij de moord. De vier mannen zijn lid van motorclub Satudarah. Onder hen hoofdverdachte Pearl S.
Zie ook: Wie schoot Rudi Schouten dood? Hoofdverdachte Pearl S. van Satudarah wil praten met de politie
De hoofdverdachte en Schouten zouden al langer ruzie hebben. S. zou hebben geschoten, nadat hij door Schouten werd aangevallen met een hakbijl en mes. Toen Rudi uiteindelijk op de grond lag en naar zijn mes kroop, schoot S. nog een keer.
Geen noodweerVolgens S. kon hij door de aanval niet meer 'rationeel' handelen. Hij was gewond. De rechter oordeelt dat het eerste schot een terechte verdediging was. Bij het tweede schot was geen sprake van noodweer.[Tweet:Body:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/749916853636591616]
Rudi Schouten was zelf ook geen onbekende van de politie. Hij had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat hij zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had.
OpluchtingDe moeder van Rudi Schouten is blij met de uitspraak: "Het is een hele opluchting en een mooie straf."
Zie ook: 'Rudi Schouten vermoord omdat hij te veel wist over Satudarah-lid'[Youtube:Body:https://youtu.be/6fWzK8LQRQk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.