Oud-lid Schijndelse Vito Clan voelt zich bedreigd: 'Ze kwamen mij opzoeken'

5 juli 2016 om 13:33
De 20-jarige Danny uit Schijndel voelt zich als oud-lid van de Vito Clan bedreigd door een groep jongeren uit Schijndel. Maandagavond was zijn broertje alleen thuis toen er plotseling zeven auto’s met woedende mensen voor zijn huis stonden. "Ze kwamen mij opzoeken", vertelt Danny dinsdagochtend geschrokken.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Danny stapte een half jaar geleden uit de Vito Clan, een groep jongeren die Schijndel al langer zou terroriseren. Maar iedereen kent hem nog wel als lid van die clan.  
Toen zijn broertje maandagavond belde, is hij meteen met zijn moeder naar huis gegaan. “We hebben de straat geblokkeerd en de politie gebeld”, vertelt hij. “Om mijn broertje te beschermen heb ik de menigte weggejaagd bij mijn huis.”
Mishandeling BrandonMaandag kwam Marieke Broekmeulen met het verhaal naar buiten dat haar stiefzoon Brandon (17) uit Schijndel zaterdagavond is mishandeld door een groep jongeren. Volgens haar ging het hier om de Vito Clan.
De groep die naar Danny zou zijn vernoemd. ''Na een avond wat kletsen met mijn maten hebben we onszelf Vito Clan genoemd", vertelt hij. "Die naam komt van de Amerikaanse acteur Danny DeVito. In jongerencentrum Bizzi hielden we ons bezig met gamen."
'Uit elkaar gegaan'"Het werd minder leuk toen er andere jongeren bij kwamen die zichzelf ook Vito Clan gingen noemen", vertelt Danny. "Dat was niet de bedoeling en toen zijn we als groep uit elkaar gegaan.''  
De groep is bekend bij de politie. "De wijk- en jeugdagent hebben een beeld van deze groep", aldus een politiewoordvoerder maandag.
LEES OOK: Groep jongeren ‘terroriseert’ Schijndel: 'Niemand durft aangifte te doen'

Wachten op privacy instellingen...