Noël van Hooft

Noël van Hooft

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever voor online en televisie

Voor Omroep Brabant In 2010 heb ik meegewerkt aan het eerste seizoen van The voice of Holland. In 2013 ben ik begonnen als stagiair bij Omroep Brabant bij het programma Onder Ons. Hierna ben ik bij de omroep blijven hangen als freelancer. Het echte begin van mijn journalistieke carriere was in 2007. Toen begon ik als vrijwilliger bij de lokale omroep TVSchijndel. Tijdens het freelancen bij Omroep Brabant werkte ik ook bij het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad. Bij die laatste ben ik in 2017 als vaste video verslaggever gaan werken waardoor ik Brabant moest verlaten. Maar sinds november 2019 ben ik terug bij ‘de omroep’.

Het gevoel van hier Het gevoel dat we samen aan één doel werken. Niet ieder voor zich.

In mijn vrije tijd Ben ik te vinden in het zwembad, met een wijntje in de stad of in de Efteling.

Artikelen van Noël van Hooft

Feestcafés zoeken oplossingen: 'Het gaat mij geld kosten, maar voor mijn trouwe gasten wil ik open'

Veel dubbele gevoelens in de horeca nu ze op 1 juni weer open mogen. Aan de ene kant vinden kroegbazen het fijn dat ze weer open mogen, maar aan de andere kant staan de strenge regels een normaal kroegbezoek in de weg. Horecabazen van feestcafés moeten noodgedwongen tafeltjes neerzetten en dansen is geen optie. Bertie Wolf van Peanuts in Tilburg vindt dat de kroegen vergeten worden en in Eindhoven willen ze duidelijkheid van de gemeente.

Zo kun je straks een biertje drinken in café Peanuts.

Stalbezetting is een bedrijfsrisico voor varkensboeren, zegt dierenactivist 1 jaar na Boxtel

Het is precies een jaar geleden dat dierenactivisten uit heel Europa de varkensstal in Boxtel bezet hielden. Doordat boeren uit de omgeving naar het bedrijf kwamen ontstond snel een grimmige sfeer. De rechter veroordeelde de activisten tot een boete en voorwaardelijke celstraf, maar volgens dierenactivist Robin was dat niet terecht. Wij spraken uitgebreid met hem over de bezetting, de toekomst en Meat the Victims.

Stalbezetter doet anoniem zijn verhaal