Noël van Hooft

Noël van Hooft

Redacteur/Verslaggever

Bij Omroep Brabant werkzaam als Verslaggever voor online en televisie

Voor Omroep Brabant In 2010 heb ik meegewerkt aan het eerste seizoen van The voice of Holland. In 2013 ben ik begonnen als stagiair bij Omroep Brabant bij het programma Onder Ons. Hierna ben ik bij de omroep blijven hangen als freelancer. Het echte begin van mijn journalistieke carriere was in 2007. Toen begon ik als vrijwilliger bij de lokale omroep TVSchijndel. Tijdens het freelancen bij Omroep Brabant werkte ik ook bij het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad. Bij die laatste ben ik in 2017 als vaste video verslaggever gaan werken waardoor ik Brabant moest verlaten. Maar sinds november 2019 ben ik terug bij ‘de omroep’.

Het gevoel van hier Het gevoel dat we samen aan één doel werken. Niet ieder voor zich.

In mijn vrije tijd Ben ik te vinden in het zwembad, met een wijntje in de stad of in de Efteling.

Artikelen van Noël van Hooft

Na twee happen van het Bossche Bol-ijsje zit je gezicht helemaal onder

Den Bosch heeft er een nieuwe traktatie bij: het Bossche Bol-ijsje. Een Bossche Bol, gevuld met softijs op een hoorntje met nog wat extra ijs en chocolade. Een flinke hap dus. De bedenker is Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal. "We willen altijd een kwinkslag geven aan de originele bol. Nu de zomer eraan komt is dit het ultieme." De eerste reacties op straat zijn positief en net als bij de echte bol zit de inhoud over het hele gezicht.

Dit is het Bossche Bol-ijsje

Janssen-vaccin zorgt voor verwarring bij prikkers: ‘Onterecht weggestuurd’

Tientallen mensen die een afspraak hadden voor een coronavaccinatie zijn woensdagmiddag onterecht naar huis gestuurd. Door grote onduidelijkheid over het Janssen-vaccin werden mensen door medewerkers van de GGD weggestuurd. ‘’Dat was zeker niet de bedoeling’’, zegt een woordvoerder. Maar ondertussen wordt aan de telefoon nog altijd gezegd dat je niet hoeft te komen, omdat ze gestopt zijn met het Janssen-vaccin.

Het coronavaccin van Janssen (foto: ANP 2021/Rob Engelaar)

Politiechef na NAC-rellen: ‘Verrast dat menigte zich tegen agenten keerde'

De politie stond zondagavond in Breda voor een duivels dilemma. Moest ze de NAC-hooligans die zich hadden verzameld bij het NAC-stadion met rust laten hoewel ze wist dat ze tassen vol vuurwerk bij zich hadden en de coronaregels aan hun laars lapten? Of moest ze de hooligans verdrijven met het gevaar dat ze zich over de stad en het centrum zouden verspreiden? Er werd gekozen om ze bij elkaar te houden, maar de politie werd verrast toen de menigte zich massaal tegen de agenten keerde. Dat vertelt politiechef Frederiek Schouwenaar in een terugblik.

Politiechef Frederiek Schouwenaar