Laatste schooldag in Mill, weekje eerder vrij vanwege de Vierdaagse

15 juli 2016 om 12:26
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
In Mill hebben ze vandaag al de laatste schooldag. Foto: Jos Verkuijlen
1/2 Vakantie! Basisschoolkinderen Land van Cuijk eerder vrij door Vierdaagse
Terwijl de rest van Brabant nog een week moet zwoegen in de schoolbanken, hebben de basisschoolkinderen in Mill vrijdag al de laatste schooldag. De vakantie is een week verplaatst, omdat volgende week de Vierdaagse begint.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Niet alleen in Mill en Sint Hubert stoppen ze een week eerder met school. Normaal hebben de kinderen in Grave en Cuijk ook altijd vakantie tijdens Vierdaagse. Omdat de 55 kilometer vanwege de honderdste editie door Mill komt, begint de vakantie nu hier ook eerder.
Op basisschool De Lens in Mill kwamen de kinderen in de ochtend binnen met cadeautjes voor de leerkrachten en de conciërge. “De kinderen merken er niets van dat de vakantie een week eerder begint”, zegt directrice Riky Hofmans. “Ze hebben gewoon zes weken vakantie. Ze beginnen het nieuwe schooljaar dus ook een week eerder.”
Langs de kant aanmoedigen“Het is vooral fijn dat iedereen bij de Vierdaagse kan zijn”, zegt Hofmans. “Wij kunnen langs de kant staan en alle vierdaagselopers aanmoedigen. Alleen aan het eind van de vakantie lacht Sint Anthonis ons uit, dan zijn zij nog een week vrij.”
De kinderen van De Lens sluiten de laatste lesdag af met ijs en de kleuters gaan met de glijbaan de school uit.

Wachten op privacy instellingen...