Man uit Letland bestuurde auto die huis Luyksgestel binnenreed

LUYKSGESTEL - De auto die zondagochtend een huis binnenreed in Luyksgestel, werd bestuurd door een 26-jarige man uit Letland. Dit weet de politie inmiddels voor 99 procent zeker, zo laat een woordvoerder maandagochtend weten. Camerabeelden moeten hierover nog definitief uitsluitsel geven.

De vrouw van veertig uit Letland, die ook in de auto zat, is in afwachting van deze definitieve duidelijkheid nog verdachte. Zij ligt overigens nog in het ziekenhuis.

De 75-jarige bewoner van het huis, Harrie van der Heijden, overleed zondag in het ziekenhuis aan de gevolgen van het ongeluk. Hij kwam onder de auto terecht toen deze zondagochtend rond halfacht zijn huis op de hoek van het Boscheind en de Lommelsedijk binnenreed. Het huis is maandagochtend dichtgetimmerd.

'We gaan je missen'
Heel Luyksgestel kende Harrie zo vertelden voorbijgangers zondag. En hoewel de bewoners triest zijn, komt er ook een glimlach tevoorschijn als ze over hem praatten. 

Van der Heijden was erelid van voetbalvereniging De Raven uit Luijksgestel. De club gedenkt hem op Facebook. "Je was een echt clubicoon en we gaan je missen..."Te veel gedronken
Zondag was nog onduidelijk wie van de twee inzittenden de auto bestuurde. Wel maakte de politie al bekend dat de man 3,5 keer te veel had gedronken. Hoe de auto van de weg kon raken, wordt nog onderzocht.  

Bij de vrouw is in het ziekenhuis een bloedtest gedaan. De uitslag daarvan is volgens een woordvoerder van de politie niet meer relevant wanneer voor honderd procent vaststaat dat niet zij, maar de man achter het stuur van de auto zat.


De verkeerssituatie in Luyksgestel is volgens wethouder Mathijs Kuiken van Bergeijk vorig jaar in overleg met omwonenden aangepast. Dit om de veiligheid te verbeteren. Er zijn eerder op vrijwel dezelfde plek twee aanrijdingen geweest. "Maar een verkeerssituatie aanpassen op dit soort gedrag is onmogelijk", laat de wethouder weten.

   

Deel dit artikel: