Video

Sebas (25) uit Breda gaat bier tappen in Rio

30 juli 2016 om 17:22
nl
Net afgestudeerd is hij, een baan heeft hij ook al, maar de komende weken gaat Sebas Mijnhijmer uit Breda biertjes tappen in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 'Een unieke ervaring.'
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Vanochtend vroeg zat hij al lekker aan het bier op Schiphol (hij was op tijd aanwezig, ondanks de omstandigheden), te wachten op het vliegtuig dat hem naar Rio zou brengen. Daar is hij een van de mensen die in Brazilië een bijzonder bijbaantje heeft geregeld. Hij gaat werken in het Holland Heikenen House, de ontmoetingplaats voor Nederlandse sporters en hun achterban.
VrijwilligDe kans dat Sebas tijdens zijn werk sporters tegenkomt is groot: "Ik ga achter de bar staan, en dat kan zomaar zijn in de grote hal waar ook de sporters komen" vertelde hij aan Omroep Brabant.
Rijk wordt de ex-student er niet van: "Eigenlijk is het vrijwilligerswerk". De vlucht van en naar Rio wordt wel betaald, en ook zijn verblijf in Brazilië is geregeld.
Grote NAC vlagSebas heeft nu al zin in zijn nieuwe job: "Je hoort van sporters dat het Holland Heineken House echt een unieke ervaring is, dat geldt ook voor de mensen die er werken."
En kunnen we hem nog herkennen als we straks beelden uit Rio voorbij zien komen? Wie weet: "Ik heb een grote NAC vlag bij me!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.