Wim Heesterbeek

Wim Heesterbeek

Bureauredacteur

aaaa bbbb cccc

Artikelen van Wim Heesterbeek

Lange wachttijden voor vaccinaties: ‘Bel over vier weken nog maar eens’

75-plussers die uitgenodigd zijn voor een vaccinatie, moeten vaak weken wachten voordat ze terecht kunnen op een priklocatie in de buurt. Omroep Brabant sprak meerdere ouderen die te horen hebben gekregen dat er pas eind mei weer plaats is of dat ze over vier weken nog maar eens moeten bellen. De GGD laat weten dat ze doen wat ze kunnen en dat er veel afspraken worden ingepland, maar dat de leveringen die ze krijgen nog steeds beperkt zijn.

Het AstraZeneca-vaccin (foto: ANP).

Gemeenten laten kiezers kopie paspoort mailen: ‘Identiteitsfraude dreigt’

Als je buiten je eigen woonplaats wilt stemmen, vragen meerdere gemeenten je een foto of scan van je paspoort of ander identiteitsbewijs te mailen of op te sturen. Volgens een privacyspecialist riskeren ze daarmee dat iemand de kopie onderschept en daarmee identiteitsfraude pleegt. Kwaadwillenden zouden het document kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een lening af te sluiten. Volgens de Kiesraad is het ook helemaal niet nodig: “Een formulier en je stempas opsturen is genoeg.”

Foto: ANP.

Dit willen de politieke partijen met onze boeren

Je kunt er niet omheen: Brabant is een boerenprovincie. Maar liefst 34 miljoen dieren worden binnen de provinciegrenzen professioneel gehouden. Die dieren brengen ook risico's met zich mee, bijvoorbeeld voor de luchtkwaliteit en onze gezondheid. Zouden er minder dieren moeten zijn in onze provincie, en zo ja: hoe gaan we dat doen, als boeren nu al vinden dat ze te weinig verdienen aan hun producten? In Den Haag moeten knopen worden doorgehakt die vergaande gevolgen hebben voor onze boeren.

Foto: archief.