Video

Ruzie op markt in Bergen op Zoom: 'Het gaat om een kwartierke eerder weg!'

4 augustus 2016 om 18:33 • Aangepast 21 november 2020 om 08:30
nl
Marktkoopman Jan van Tuijl heeft aangegeven niet later dan half vijf op de markt te willen staan vanwege zijn gezondheid. Op doktersadvies wil de poelier zijn vijftien uur durende werkdag inkorten. Maar het marktbestuur is het daar niet mee eens. De gemeente Bergen op Zoom, de marktcommissie en de poelier zelf zijn nog niet tot een oplossing gekomen.
Profielfoto van Aanen FloydProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door
Aanen Floyd & Eva de Schipper

Jan's klanten zijn het totaal niet eens met het marktbestuur. Zij vinden het flauw dat Jan tot half vijf moet blijven.
HandtekeningenactieOm hun standpunt kracht bij te zetten, werden er meer dan 600 handtekeningen opgehaald. Ria Gijssel, initiatiefnemer van de handtekeningenactie: "Het is asociaal hoe ze Jan behandelen. Ik vind dat er rekening mag worden gehouden met het mens achter de koopman."
Vooralsnog staat er een bordje met de tekst "De aller laatste keer " in de marktkraam.

Wachten op privacy instellingen...

'Meerdere voorstellen afgewezen'De marktkoopman probeerde, naar eigen zeggen, nog water bij de wijn te doen, maar de marktcommissie bleef bij haar mening.
Volgens de marktcommissie ligt het anders. Volgens Andries van Diermen, van de viskraam, heeft Jan meerdere voorstellen afgewezen. "Het is een heel vervelend situatie. We hebben vier verschillende voorstellen gedaan om hem op de markt te houden."

Wachten op privacy instellingen...

Eén kwartiertjeVan Diermen vertelt: "Wij hebben gezegd van: 'Jan, wij willen gewoon hebben dat je tot half vijf blijft staan. Dan komen we je een half uur tegemoet', maar daar valt ie over. Hij valt uiteindelijk over één kwartiertje. Hij zei: 'Als jullie niet willen inwilligen wat ik wil, dan geef ik deze markt op.'"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.