Video

Kopen? Dit is het goedkoopste huis van Brabant

5 augustus 2016 om 22:23
nl
Brabant is de op één na vermogendste provincie van Nederland, zo blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het ING Economisch Bureau. Alleen in Zeeland heeft een gemiddeld gezin nog meer vermogen, namelijk zo'n 50.000 euro. In Brabant is dat 35.000 euro. Het grootste deel van het vermogen bestaat in Brabant uit een eigen woning.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Dit betekent natuurlijk niet dat een eigen huis altijd heel duur moet zijn. De goedkoopste woning in Brabant die op Funda.nl te koop staat kost namelijk 'maar' 79.500 euro en staat in Bergen op Zoom.
'Normale wooneisen'Voor dat bedrag heb je een halfvrijstaand huis met een oppervlakte van 159 vierkante meter en een enorme tuin, gelegen nabij het centrum van Bergen op Zoom.
Wel moet er nog wat geklust worden. De makelaar waarschuwt op Funda dat de woning 'in de huidige staat niet aan de normale wooneisen voldoet', dat er sprake is van 'diverse lekkages en vochtdoorslag' en dat de verkoper 'op geen enkele wijze in staat voor de bouwkundige staat van de woning'.
LEES OOK: Hey big spender: drie van de tien duurste huizen in Nederland staan in Oisterwijk
Duurder alternatiefBen je niet zo'n klusser of tast je graag wat dieper in de buidel? Het duurste huis van Brabant staat ook nog steeds te koop, aan de Heisteeg in Oisterwijk ligt dit aangename optrekje. Kosten: ruim 6,4 miljoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.