Politie schiet bij achtervolging in Den Bosch, verdachten slaan op de vlucht

DEN BOSCH - De politie in Den Bosch heeft vrijdagochtend een waarschuwingsschot gelost, nadat drie verdachten een motoragent en een politieauto hadden aangereden. De verdachten zijn nog voortvluchtig.

Bij een achtervolging in de buurt van de Oude Vlijmenseweg reed een auto rond vier uur met twee inzittenden een politieagent op een motor aan, meldt een woordvoerster van de politie.

Motoragent gelanceerd
Agenten zetten de achtervolging in nadat agenten de auto met hoge snelheid er vandoor zagen gaan vanuit Engelen richting de Kruiskamp. De auto reed meerdere keren door rood.

Bij de aanrijding werd de agent gelanceerd en kwam meters verderop op de weg terecht. De motoragent raakte niet ernstig gewond. De auto reed verder en botste op een politieauto die niet als zodanig herkenbaar was.Helikopter
Toen de verdachten er vervolgens te voet vandoor wilden gaan, loste één van de politieagenten een waarschuwingsschot. De verdachten zijn nog voortvluchtig. Bij de zoektocht heeft de politie onder meer een helikopter ingezet.

De auto is in beslag genomen. In de auto vond de politie enkele spullen die vermoedelijk gestolen zijn. Eerder vertelde de politie dat het ging om twee verdachten. Onder meer aan de hand van aangetroffen sporen gaat de politie nu uit van drie gevluchte personen.