Stuur je teen- en vingernagels in om olifanten en neushoorns te redden

6 september 2016 om 17:25
nl
Veel mensen gruwelen al bij het idee van afgeknipte of afgekloven nagels. Simone Eckhardt uit Etten-Leur kan er geen genoeg van krijgen. Ze roept mensen op hun nagels te sparen en naar haar op te sturen om aandacht te vragen voor bedreigde neushoorns, olifanten en leeuwen.
Geschreven door

Samen met de Hoedemaker Elephant Foundation uit Amersfoort is Simone van Stichting SPOTS onlangs met de ludieke actie begonnen. Al honderden mensen hebben afgeknipte vingernagels opgestuurd. "We hebben al acht literpotten vol", zegt Simone.
Mensenlijke nagels zijn gemaakt van keratine. Dat is dezelfde stof waarvan de hoorn van neushoorns is gemaakt. De traditionele Aziatische geneeskunde denkt dat keratine sommige kwalen kan voorkomen en ziekten kan genezen. Dieren zoals de neushoorn worden daardoor bedreigd. uitsterven.
JachtOm de jacht op neushoorns, maar ook die op olifanten en leeuwen symbolisch in beeld te brengen, heeft Simone nagels ingezameld.
Eind september vindt in Johannesburg een bijeenkomst plaats waar meer dan 180 landen bijeenkomen om nieuwe afspraken te maken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantsoorten. Simone Eckhardt zal tijdens deze top enkele kilo's ingezamelde nagels overhandigen aan een delegatie van China, Vietnam en Zuid-Afrika.
AfnemersChina en Vietnam zijn de grootste afnemers van lichaamsdelen en organen van deze diersoorten. In Zuid-Afrika worden de meeste neushoorns gestroopt. Het land exporteert op grote schaal leeuwenbotten naar Azië omdat ze daar geloven dat die kanker kunnen genezen.
Tot 19 september kunnen mensen hun nagels, of die van hun huisdier, opsturen naar DierenPark Amersfoort (onder vermelding van nagelactie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.