Vandaag in Brabant genieten we nog één dagje van tropische temperaturen

15 september 2016 om 09:00
nl
Na vier dagen tropische hitte gaan we morgen weer terug naar 'gewoon' weer. Het wordt een graad of twintig en dat zal koud aanvoelen na dagen met temperaturen tot 33 graden. Ook kan er een bui vallen. De zonnebrand kan de kast in en de paraplu eruit.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vandaag starten de inspraakrondes over de nieuwe Tongelreep. Het golfslagbad in Eindhoven is gesloten, maar hiervoor in de plaats moet een nieuw familiebad komen. Vandaag mogen het personeel en enkele recreatieve zwemmers hun mening geven, later volgen nog de jongeren en omwonenden.
  • Geniet van de laatste tropische dag. Vanavond slaat het weer om en kan er een bui vallen.


[twitter:https://twitter.com/Weer_NED/status/776114894332624900]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Johan van Laarhoven, oprichter van coffeeshopketen The Grass Company, vreest dat hij de Thaise gevangenis niet levend uitkomt. Dat staat in een persoonlijke brief in handen van Omroep Brabant. “Het is de vraag of mijn lichaam dit gaat overleven.”
  • In een huis aan de Nieuwstraat in Nuland zijn drie sterk vermagerde en verwaarloosde kittens aangetroffen. Eén van de kittens is inmiddels overleden.
  • Ze heet Lianne, trouwde op 16 augustus 2014 en haar partner is de trouwring kwijt. In Udenhout vond iemand de ring en plaatste een oproep op Facebook.


[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/776137944147034112]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een boswachter van natuurgebied Maashorst is woensdag gebeten door een wisent, ook wel bekend als de Europese bizon. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij, maar moest vanwege de wond wel in het ziekenhuis behandeld worden.
  • In Eethen (bij Aalburg) is woensdagavond een kindje zwaargewond geraakt. Dat gebeurde rond negen uur, nadat hij uit een kinderzitje van een fiets viel. Een traumahelikopter landde in de omgeving om hulp te verlenen.
  • De Brabantse bioscopen waren woensdagavond tot de laatste plaats gevuld met vrouwen die tijdens een speciale ladies night naar de film Bridget Jones’s Baby konden kijken. In de Pathé bioscoop in Breda hebben ze een recordavond achter de rug.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=mzhOnU-a4DA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!